Daca ar fi sa te gandesti la materialele care par sa ramana pentru totdeauna moderne, atunci, unul dintre ele ar fi, fara indoiala, denimul. Destul de versatil atat in ceea ce priveste culoarea, cat si textura, denimul poate fi o sursa de inspiratie atat pentru designul vestimentar, cat si pentru designul de interior.

Denimul poate completa perfect atat un interior luminos si deschis, cat si un spatiu mai putin generos si ceva mai intunecat. Desi culoarea sa rece pare sa se potriveasca mai bine intr-un „peisaj” masculin dominat de un echilibru rigid si de detasare, in functie de cum este integrat intr-un anumit spatiu poate, la fel de bine, sa devina punctul central al unui mediu cald si primitor.

Acest material este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale tineretii, dar nu numai al unei tinereti limitate temporal, ci a spiritului tanar in general, acel spirit liber si nonconformist care poate fi trasatura specifica a unora pe tot parcursul vietii. Tocmai de aceea denimul poate fi vazut drept unul dintre simboluirle clasice ale modernitatii, sugerand, atunci cand este folosit cum se cuvine, deopotriva un soi de echilibru si semnificatie clasice, precum si o forma de pospetime si o inclinatie spre inovatie.

Datorita tuturor caracteristicilor sale, denimul poate deveni un aliat demn de luat in seamna in efortul de a crea concepte de design interior care sa raspunda unei mari varietati de gusturi si preferinte. Poate fi sobru si subtil, primitor si cald, ludic si neconventional sau dramatic, controversat, elegant si chiar minimalist. Denimul poate el insusi sa inspire multe posibilitati si scenarii, dar de datoreaza contextului in care e plasat posibilitatea de a-i pune in evidenta anumite trasaturi specifice pentru a crea o imagine coerenta.

Denimul poate foarte bine imbraca o zona de lucru sau de lectura, poate stabili puncte de focus intr-un living spatios, poate crea mediul relaxant potrivit pentru odihna cu care te astepti sa te intampine dormitorul la finalul unei zile obositoare si poate chiar sa dea tonul pentru o bucatarie.

Celebrul creator, Ralph Lauren, a mers mai departe, inventand un tip de zugraveala decorativa pentru pereti care imita textura denimului din care sunt confectionati celebrii jeansi, ce poate fi obtinuta cu ajutorul vopselurilor și uneltelor din colectia Indigo Denim by Ralph Lauren. Aceasta colectie de vopseluri contine 14 nuante diferite de denim. Desigur ca cea mai importanta este tehnica de aplicare, nuanta dorita putand fi obtinuta de la orice magazin specializat, in baza unei mostre de culoare.

De la Mutina, colectia Tratti, design by Inga Sempé, poti alege chiar și placi ceramice ce imita textura și culoarea denimului.

Intrucat este usor de gasit si nu prea costisitor, acest material poate fi folosit ca sursa principala pentru proiecte de tip DIY. Astfel, ar putea fi folosit ca tapiterie pentru anumite obiecte de mobilier, pentru a crea solutii de depozitare, pentru a concepe cuverturi, covoare sau fete de perna neconventionale si chiar pentru a concepe mici proiecte artistice.

Pentru mai multă inspirație accesați galeria foto!

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

www.facebook.com/GaviaConcept

 

 

 

 

 

Related posts

Casa construita din dragoste pentru traditie

Adina Meyers

Poti avea plante in locuinta chiar daca nu ai prea mult timp sa le ingrijesti

Adina Meyers

Greseli frecvente pe care le facem atunci cand gandim iluminarea locuintei

Adina Meyers