Amenajari Interioare

De ce este recomandat sa avem o hota instalata in bucatarie

In cazul in care iti petreci foarte mult timp in bucatarie, gatind, atunci e bine sa ai toate conditiile necesare pentru a face acest lucru fara stres. Pana la urma gatitul trebuie sa fie o activitate cat se poate de placuta, sa o faci din placere, nu-i asa? Cel mai probabil ai observat ca in timpul iernii bucataria se umple de aburi, iar deschiderea geamului nu reprezinta tot timpul cea mai buna solutie, dat fiind frigul de afara. Sa nu mai spunem ca o sa ai parte de o caldura insuportabila, iar toata casa ta se va umple de miros de mancare. Ce poti sa faci intr-o astfel de situatie?

Daca nu stiai, hota te poate ajuta extrem de mult in bucatarie, iar preturile nu mai sunt deloc unele ridicate, asa cum erau in urma cu mai multi ani. Nici macar nu trebuie neaparat sa iti faci griji legate de locul in care o sa faci gaura pentru aerisire, deoarece exista hote cu filtre interne, care fac o treaba mai mult decat buna (asta insa doar in cazul bucatariilor de dimensiuni mai mici, deoarece nu necesita o putere foarte mare).

Atunci cand gatesti bucataria ta se umple de abur, iar nivelul de umiditate din aer devine din ce in ce mai ridicat. Practic mediul va deveni unul in care iti va fi destul de greu sa stai pentru o perioada mai lunga de timp. Aici intervine hota, cea care, dintre toate aparatele electrocasnice care isi pot gasi locul in bucataria noastra, contribuie cel mai mult la oferirea unui confort ridicat pe toata durata de timp pe care o petrecem aici.

Principalul rol pe care il are hota de bucatarie este a elimina rapid mirosurile de mancare, precum si de a ne scapa rapid bucataria de aburi. Daca stim cum sa o alegem hota poate deveni rapid cel mai bun prieten al nostru in timp ce gatim. Practic va fi o adevarata placere sa preparam mancarea noastra preferata, chiar si in timpul sezonului cald, atunci cand afara temperaturile sar de 30 de grade Celsius. Mentionam faptul ca nu exista „cea mai buna hota de bucatarie”, ci doar cea mai potrivita pentru fiecare dintre noi.

Atunci cand vine vorba de hote, trebuie sa tii cont de faptul ca exista mai multe tipuri dintrre care putem opta. Cea mai simpla este hota traditionala, insa ea nu e foarte practica in cazul bucatariilor mici, iar asta pentru ca dimensiunile sale sunt unele destul de mari. Asadar cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre hotele incorporabile. Si aici avem de ales intre mai multe tipuri, si anume: hota decoratica (pentru persoanele care au ca prioritate design-ul pe care aceste hote il au), hota tip insula (potrivita in special pentru bucatariile moderne, care au amplasate aragazul si alte elemente de gatit in centru) si hota telescopica (care este cea mai cumparata, deoarece are dimensiuni foarte compacte, fiind ideala pentru bucatariile foarte mici – preturile sunt si ele unele accesibile).

Un alt mod de a imparti pe categorii hotele este in functie de principiul de functionare al acestora. Avem asadar aici de ales intre hote care vin cu evacuare pentru eliminarea aburilor si aerului viciat din incapere si hote cu filtrare si recirculare a aerului.

Hotele cu filtrare si recirculare a aerului sunt printre cele mai cautate, iar asta datorita simplitatii lor atunci cand vine vorba de montare. De ce? Nu e nevoie sa amplasam aragazul cat mai aproape de peretele exterior si nici sa gaurim peretele, iar asta pentru ca nu e nevoie de un racord care sa comunice cu exteriorul. Acest tip aduce insa a pachet si unele dezavantaje. De exemplu, desi e capabila sa ne scape de mirosul de mancare (cat de cat), nu tine sub control temperaturile din bucatarie, asadar caldura nu va disparea din moment ce se realizeaza doar o simpla recirculare a aerului. Poate ca nu pare un mare dezavantaj iarna, insa vara cu siguranta vei simti din plin acest lucru. Un alt neajuns este reprezentat de necesitatea schimbarii filtrului destul de des, chiar o data la fiecare doua sau trei luni.

Dupa cum se poate observa, pe piata exista foarte multe tipuri si modele de hote, iar alegerea o putem face in functie de preferintele fiecaruia dintre noi. Trebuie doar sa stim ce vrem, sa ne stabilim un buget, precum si sa ne documentam pentru a cunoaste bine fiecare functie pe care o poate avea o astfel de hota.

Related posts

Soluții de depozitare pentru bucătăriile mici

Adina Meyers

„În casa noastră ne bucurăm de atmosferă marină tot anul”

Adina Meyers

Casa rustica in Spania

Adina Meyers