Moda este ciclica: vine, trece, revine, si tot asa. Sa ne gandim la dantela, care, de ceva vreme, s-a reintors in forta in moda vestimentara, nelipsind din garderoba niciunei doamne sau domnisoare dornice sa fie in pas cu ultimele tendinte. Ba, mai mult, a patruns si in designul de interior, fiind intalnita in special in amenajarile shabby-chic, foarte apreciate in acest moment.

Shabby-chic-ul este un stil care are marea calitate de a readuce in lumina prezentului franturi de trecut, in incercarea de a recrea o atmosfera pierduta, pe care unii dintre noi am cunoscut-o, poate, in casa bunicilor. Este parte dintr-un trend care face apel la obiecte si decoratiuni vintage, cu un look romantic, ce au puterea de a transmite stari, emotii, trairi: de la mobilier, ceasuri, corpuri de iluminat, fotografii pana la decoratiuni, dantele si macrameuri. Despre acestea din urma vom vorbi in acest articol. Stati linistiti! Nu o sa va propunem sa va intoarceti la interioarele de trista amintire, ticsite de mileuri si bibelouri, care mie personal mi-au marcat copilaria (si carora, intr-o buna zi, le-am declarat razboi, exilandu-le pe viata in podul casei, spre disperarea parintilor).

Vom incerca sa va convingem ca acest material superb, rafinat si feminin, asemenea unei bijuterii pretioase, merita integrat in spatiul in care traiti.

Iata cum:

1. Modalitatea cea mai simpla si mai la indemana de a schimba atmosfera unui decor este sa inlocuiti perdelele, draperiile si, in general, accesoriile textile. Interventia este cu atat mai binevenita in luna martie, cand, in mod sigur, simtiti nevoia sa aduceti un aer romantic in interior. O perdea dintr-o dantela fina este exact ce va trebuie. Tesatura ei laborioasa, diafana ofera eleganta, dar si un strop de mister, lasa razele soarelui sa patrunda nestingherite in locuinta si totodata va asigura intimitate pe timpul zilei.

2. Am stabilit ca dantela reprezinta laitmotivul noului ambient. Asta inseamna ca ea trebuie sa se regaseasca la mai multe elemente din amenajare, fie ca atare (la draperii, la pernutele de pe canapea, la fata de masa etc.), fie la nivelul unor obiecte al caror design imita modelul acesteia (paravane, rame foto, cosulete pentru depozitare).

3. Vizitati magazinele de home & deco, dar si pe cele de antichitati. S-ar putea sa descoperiti lucruri surprinzator de frumoase: veioze cu abajururi superbe din dantela sau macrame, broderii atat de delicate incat ati crede ca nu au fost lucrate de maini omenesti, seturi de cafea sau ceai din portelan fin, cu un design dantelat, vaze, ghivece si tot felul de decoratiuni ornate cu dantela, si lista poate continua.

4. Daca sunteti adeptii handmade-ului, cu atat mai bine. Ce poate fi mai frumos decat sa va personalizati singuri interiorul!? De ce sa va cheltuiti banii pe obiecte de-a gata, realizate in serie, cand puteti sa creati cu propriile maini lucruri unice, care sa spuna ceva despre voi? Noi va incurajam sa fiti creativi. Dati o fuga la un magazin de mercerie si cumparati de acolo cativa metri de dantela, pe care folositi-o dupa bunul plac si propria imaginatie. 

 

Descoperiti mai multe imagini in galeria foto!

Articol preluat din Revista Casa Mea.

Text: Text: Lucia LAZAR

Related posts

Cum se poate alege o saltea buna pentru un somn linistit

Adina Meyers

De la „câteva modificări” la transformare totală

Adina Meyers

Cu ajutorul jaluzeleonline.ro va puteti bucura de tot confortul necesar in propria locuinta!

Adina Meyers