Tapetul ne insoteste, inca din cele mai vechi timpuri, in crearea unor ambiente placute din punct de vedere estetic, dar si functionale. Ne ajuta sa imbogatim si sa completam spatiul in care locuim, obtinand efecte optice de subliniere sau corectare a acestuia, izoland termic peretii sau pur si simplu bucurandu-ne privirea si incalzind atmosfera generala cu o nota de decor personal.

Acest finisaj poate avea reprezentari grafice sau artistice, poate imita texturi si textile diverse si chiar poate avea in compozitie diverse minerale (pilitura de mica) sau piatra (ardezie).

Actualmente, tapetul se foloseste inclusiv in baie sau bucatarie, dar si ca suport (textura) pentru o zugraveala decorativa. O singura fasie de tapet aplicata pe un perete puncteaza o zona, iar un tapet foto-realist imbraca toti peretii.

Posibilitatile de personalizare ajung pana la tapet customizabil cu imprimeuri ce apartin ilustratorilor si graficienilor preferati. Motivele decorative ale tapetului pot fi completate cu ajutorul stickerelor decorative lipite pe alti pereti, dar si pe mobilier, astfel incat sa reia motivul respectiv. Practic, acum, versatilitatea in decorare poate fi masurata doar prin limitele imaginatiei.

Mai multe informatii gasiti in revista Casa Mea, martie 2016.

Related posts

Cum să alegi un covor potrivit pentru locuinţa ta

Adina Meyers

Unde este cel mai recomandat să montezi chiuveta în bucătărie?

Adina Meyers

Idei de pardoseală pentru refacerea scărilor de la casă

Adina Meyers