Amenajari Interioare

Cum sa-ti alegi o patura perfecta pentru sezonul rece

Sezonul rece a venit, iar nevoia de caldura se simte in fiecare casa. Asadar, alegerea paturilor pentru interiorul locuintei tale ar trebui sa ocupe un timp special, pentru a incerca sa te decizi in legatura cu materialul din care este facuta patura, calitatea cusaturilor, si nu in ultimul rand, sa aiba culori care sa iti completeze mobilierul si interiorul casei.

Paturi din lana sau din bumbac

Paturile din lana sunt printre cele mai cautate, indiferent de sezon sau an. De ce? Raspunsul este simplu si ar putea sa nu va socheze. Ele au caracteristici pe care nu le gasim la alte materiale sintetice, iar cu cat materialul din care sunt facute este de mai buna calitate, cu atat paturile vor fi mai rezistente si va vor incalzi mai bine.

Foto: Bonami


Dar si paturile din bumbac sunt foarte cautate de persoanele care vor un asternut nou pentru locuinta.

Un alt avantaj pe care il aceste materiale este faptul ca foarte putina lume este alergica la bumbac sau la lana. Bineinteles, aici nu vorbim si despre vopselele cu care sunt colorate ele, ci de materialele in sine.

Foto: Bonami


Dar cum iti poti aranja casa cu paturi, asa cum iti doresti? Ei bine, ele pot fi puse pe pat, pe canapea, pe pereti, pe scaune si prin multe alte locuri din casa. Dar locul principal in care paturile se pune ramane, ca de obicei, patul.

Pentru a realiza o completare a interiorului casei tale, incearca sa alegi paturi din cele doua materiale de mai sus mentionate, in culori care sa contrasteze cu mobilierul din casa ta.

De asemenea, in cazul in care aveti o canapea in culori neutre, asortati patura sau patul cu pernele.

O patura de calitate te poate apara de frig si iti va transforma patul in culcusorul tau de relaxare. Dar aceste lucruri se intampla numai atunci cand vei avele paturi de buna calitate.

In acest sezon, culoarea paturilor si a mobilei trebuie sa fie complementare. Spre exemplu, daca aveti mobila a carei culoare este predominant inchisa, poti alege o patura de o nuanta mai deschisa sau cu un model cu mai multe culori

Foto: Bonami

Related posts

Trucuri pentru mai mult spatiu

Adina Meyers

Dormitorul din mansarda

Adina Meyers

Tendințe de design interior 2021

Adina Meyers