LifeStyle Retete

Cum prepari o fleică fragedă de vită

Dacă vita ți-a pus probleme până acum și ai evitat să o prepari, îți prezentăm o rețetă care te va ajuta să prepari cea mai fragedă fleică de vită. Este foarte simplu și nu ai nevoie să știi tehnici complicate sau să cumperi ingrediente scumpe.

Fleica de vită proaspătă este perfectă pentru un prânz în familie, iar resturile le poți lua la birou a doua zi sau le poți pune între două felii de pâine proaspătă și ai obținut un prânz sățios.

Ingrediente pentru fleică de vită fragedă

2 – 2,5 kg de fleică

1 sticlă de vin roșu, sec

3 linguri de ulei

O țelină, curățată și tăiată cubulețe

Doi morcovi, curățați și tăiați rondele

O ceapă, curățată și feliată

Trei căței de usturoi

Cimbru

Patru frunze de dafin

O legătură de pătrunjel proaspăt 

Sare și piper

Mode de preparare

Dacă ai timp, lasă carnea la macerat peste noapte în frigider, cufundată cu totul în vinul roșu. 

Pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 170 de grade dacă este electric sau la 150 de grade dacă este pe gaz. Scoate vita din vin și pune-o pe un prosop să se usuce. Păstrează restul de vin. Într-o oală cu fundul gros, pune la încins uleiul, apoi pune vita la rumenit pe toatele părți, timp de vreo 15 minute. După 15 minute, scoate carnea din oală și adaugă legumele, lasă-le să se rumenească în grăsimea de la carne pentru aproximativ 5 minute. 

Adaugă carnea și vinul, pune un capac și ai grijă ca la interior să nu intre aer. Lasă la cuptor pentru aproximativ cinci ore, timp în care carnea se va frăgezi. Din când în când o poți întoarce.

După cele cinci ore, scoate carnea din oală și lasă-o să se odihnească pe un fund de lemn pentru 15 minute. Scurge legumele și păstrează sosul format. Sosul poate fi servit ca atare, eventual scurs de grăsimea care s-a format la suprafață sau îngroșat dacă îl mai pui pe câteva minute pe foc.

Feliază carnea și servește cu un piure de legume, cu sosul și cu o salată mare și proaspătă!

Related posts

Bicicleta de fitness – un dispozitiv care te provoacă să ai un stil de viață echilibrat

Adina Meyers

Lemn si aluminiu, o combinatie inedita

Adina Meyers

Pinum Doors & Windows acopera in prezent jumatate din judetele tarii

Adina Meyers