Daca iti plac gradinile englezesti ale secolului al XIX-lea, poti amenaja una cu usurinta, langa locuinta ta, in doar cativa pasi:

1. Acorda-ti timpul necesar pentru a planifica si materializa noua gradina. Lucrurile realizate in graba sunt inestetice si lipsite de calitate, iar un spatiu verde de tip englezesc necesita rabdare, timp, grija si cunoastere a naturii.

2. Combina plante in diferite nuante (mai deschise, mai inchise), dar rezuma-te la maximum patru culori.

3. Un efect interesant e obtinut atunci cand sunt asociate flori de culori opuse in piramida cromatica.

Foto: thisoldhouse.com

4. Cele mai intalnite plante in cadrul acestui tip de gradina sunt trandafirii, nemtisorii de munte si degetarul, dar in ansamblu s-ar potrivi la fel de bine: anemonele, lavanda, violetele, panselele, garofitele, rododendronul, hortensia in combinatie cu arbusti verzi; plaseaza florile in nuante deschise in zonele umbrite din gradina (galben, roz, alb) pentru a face gradina sa para mai mare.

Foto: michaelbatesgardens.com

5. Farmecul gradinilor englezesti este dat in primul rand de aspectul lor usor salbatic, aparent nestudiat. Grupeaza elemente de inaltimi sau de latimi diferite si imblanzeste asimetria alegand flori sau frunze cu forma si texturi similare, ghivece in aceeasi nuanta etc.

6. Aceste spatii verzi arata spectaculos si, datorita accesoriilor, surprind si distreaza privitorul; investeste fara griji in detalii de tipul statuetelor, stropitorilor antice si in mobilier de gradina victorian. 

Foto:gardendesign.com

Related posts

Sfaturi pentru amenajarea unei băi

Adina Meyers

Cum înfrumuseţăm faţada casei 2?

Adina Meyers

Gradina – sursa de energie interioara

Adina Meyers