Amenajari Exterioare

Cum alegi cel mai bun gratar de gradina pentru nevoile tale

Nu mai reprezinta un secret pentru nimeni faptul ca mancarea gatita afara, pe un gratar de calitate, este pur si simplu delicioasa si chiar sanatoasa (daca stim cum sa o preparam corect). Asadar, daca stai la casa, atunci este mai mult decat recomandat sa ai un bun gratar de gradina.

Nimic nu ii uneste mai mult pe membrii unei familii decat o seara petrecuta impreuna, la un gratar in gradina si depanand amintiri, asadar de ce sa nu ai cele mai bune „unelte” pentru ca mancarea sa fie un adevarat deliciu? Este bine sa iei in considerare cateva sfaturi inainte de a cumpara un gratar de gradina, iar asta pentru ca sunt destul de multe modele pe piata la ora actuala si nu toate se pliaza perfect pe nevoile tale.

De exemplu, un prim lucru pe care tu va trebui sa il ai in vedere este reprezentat de stilul de gatit, respectiv preferintele culinare pe care tu le ai. Asta pentru ca vei avea de ales intre un gratar de gradina traditional (care va folosi drept combustibil principal carbunii si lemnele – practic va da mancarii acel gust si miros pe care il adoram cu totii) si unul modern (care are gazul drept combustibil). Exista de asemenea si gratare electrice, acestea nefiind insa la fel de populare ca celelalte amintite anterior.

Gratar de gradina – pe gaz sau pe lemne?

De remarcat faptul ca un gratar pe gaz este preferat in special de catre femei, iar asta pentru ca este foarte usor de curatat, precum si de aprins. Din pacate acestea au un neajuns, care pentru anumite persoane poate fi destul de mare, si anume ca mancarea nu va avea acea aroma irezistibila si gust excelent, specific gratarelor pe carbune sau lemn.

Urmatorul lucru pe care tu va trebui sa il ai in vedere este reprezentat de dimensiunea pe care o va avea gratarul de gradina. Este de la sine inteles faptul ca aici alegerea o vei face in functie de cat de mare este familia ta. Daca sunt multi membri atunci tu iti vei indrepta atentia catre un gratar de gradina mai mare, care sa iti permita sa gatesti o cantitate mai mare de mancare fara a face focul de doua ori si fara a pierde mult timp. Acest lucru este valabil si daca obisnuiesti sa iti chemi des prietenii la un gratar, pentru a petrece timpul impreuna si a va distra. Dimensiunile vor fi alese si tinand cont de spatiul pe care tu il ai la dispozitie pentru amplasarea sa.

Cum alegi cel mai bun gratar de gradina / Foto: Pinterest


Tine cont si de faptul ca exista gratare care pot fi destul de mobile, astfel incat tu sa le muti dintr-un loc in altul fara un efort foarte mare, dar si gratare cu o constructie robusta, care nu sunt deloc unele mobile. Acestea din urma sunt de obicei si cele mai performante si bine dotate. Asadar ai grija si aici care sunt dorintele tale, pentru a avea garantia ca vei alege cel mai bun gratar de gradina pentru tine.

Pentru o gradina consideram ca nu e atat de importanta mobilitatea unui gratar, iar asta pentru ca vor fi foarte rare la numar situatiile in care tu vei simti nevoia sa il muti dintr-un loc in altul. In schimb, materialele din care sunt construite acestea reprezinta un criteriu destul de important, care trebuie neaparat luat in considerare. Cele mai bine este sa iti indrepti atentia catre gratare care sunt construite din otel inoxidabil si fonta, iar asta pentru ca ele sunt foarte rezistente in timp.

Gratar de gradina cu accesorii

Gratarul de gradina poate sa vina si cu diverse functii si accesorii (mai ales atunci cand vine vorba de modelele mai scumpe), deci vei putea tine cont si de acest aspect daca vrei ceva mai bine dotat si care sa iti ofere mai multe optiuni. De exemplu, exista gratare care vin cu afumatoare, cuptor pentru pizza, plita, termostat, un spatiu creat special pentru a mentine mancarea calda, ustensise si asa mai departe. Sfat: evita sa alegi pentru cel mai bine dotat gratar pentru gradina daca tu stii ca nu te vei folosi de toate functiile oferite de acesta. Nu de alta, dar vei plati o gramada de bani degeaba, nefiind deloc justificata in acest fel investitia.

Acestea sunt sfaturile noastre in ceea ce priveste alegerea celui mai bun gratar de gratina pentru nevoile tale. Daca tii cont de toate recomandarile este imposibil sa nu optezi pentru un model care sa se plieze perfect pe preferintele tale.

Related posts

Cinci sfaturi ca să-ți amenajezi modern o baie mică

Adina Meyers

Ce trebuie să știți despre piscinele gonflabile?

Adina Meyers

Poti avea o baie frumoasa si cu bani putini

Adina Meyers