Amenajari Interioare

Cum alegi cea mai buna canapea extensibila si de ce ai nevoie de una

Atunci cand stam la bloc, iar apartamentul nostru nu este chiar unul dintre cele mai spatioase, e bine sa stim cum putem sa profitam la maxim de spatiul pe care il avem la dispozitie. Poti gasi o gramada de solutie si recomandari de la designeri, care te pot ajuta enorm de mult sa nu ai senzatia de „plin”, de „sufocare” atunci cand esti in propria ta casa. Modul in care ne amenajam incaperile e foarte important, iar acest lucru este valabil si in ceea ce priveste alegerea obiectelor de mobilier si a canapelei.

Canapea extensibila sau pat?

Una dintre cele mai bune solutii pentru apartamentele de mici dimensiuni este cumpararea unei canapele extensibile de buna calitate. Trebuie insa sa acorzi putina atentie mai mult aspecte, astfel incat sa ai garantia ca ai luat cea mai buna decizie pentru nevoile tale.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa te gandesti care va fi locul in care vei amplasa noua ta canapea extensibila. In acest fel o sa iti poti da seama care vor fi dimensiunile pentru care e bine sa optezi. Tine cont ca e recomandat ca alegerea dimensiunile sa fie facuta fiind respectate proportiile incaperii. Daca ai o camera foarte mica evita sa cumperi o canapea mare, lucru valabil si in ceea ce priveste extensia (asigura-te ca nu ii va sta nimic in cale acesteia).

Calitatea si tipul materialului e bine sa fie si ele luate in considerare, asta in special atunci cand ai copii mici si / sau animale de companie. Lucru acesta iti va permite sa o cureti cat mai usor si sa previi uzura sa. Chiar si asa, e recomandat sa folosesti o husa in astfel de conditii. Aici ai de ales in special dintre o canapea din stofa si o canapea din piele. Informeaza-te ce avantaje si dezavantaje aduc fiecare inainte de a-ti indrepta atentia catre un anumit model.

Stilul pe care il are incaperea va joaca un rol important in alegerea design-ului canapelei, iar asta pentru ca tu iti doresti ca ea sa se integreze perfect in decor, nu-i asa?

Citeste si:  Cum iti cureti corect aragazul, atunci cand gatesti intens

In functie de forma ai de ales dintre mai multe tipuri de canapele, si anume: canapele modulare, rectangulare, in stil englezesc, in stil frantuesc sau coltare / canapele multifunctionale. Fiecare dintre ele vin cu avantaje si dezavantaje, deci trebuie sa le cunosti bine inainte de a face o anumita alegere, astfel incat sa stii exact ce ti se potrivteste cel mai bine.

In alegerea celei mai bune canapele poti lua in considerare si alte aspecte, ca de exemplu spatiul de depozitare care iti este pus la dispozitie de aceasta. Acesta este ideal pentru a baga aici pernele sau pilotele, ori alte obiecte pe care nu le folosim in momentul respectiv. Pe lista cu lucruri de tinut cont mai putem adauga garantia oferita de producator (in mod normal ea este de 24 de luni, dar poate fi si mai mare), tipul de sezut (in functie de umplutura cele mai intalnite canapele sunt cele cu arcuri sau cu perne si sezut din bureti), sistemul de extensie (si aici intalnim mai multe categorii), iar exemplele pot continua.

Daca o sa tii cont de toate aceste aspecte atunci este imposibil sa nu alegi cea mai buna canapea extensibila pentru nevoile tale.

 

Related posts

Cum să amenajezi un bar chiar la tine acasă

Adina Meyers

Ce alegi de Crăciun: decor tradițional sau în tendințe?

Adina Meyers

10 lucruri pe care niciun barbat nu ar trebui sa le aiba în casa

Adina Meyers