Te poti simti in casa de vacanta ca acasa? Proprietarii unei case situate pe tarmul romanesc al Marii Negre au aflat ca raspunsul la aceasta intrebare este, fara doar si poate, da! Cu ajutorul unui arhitect, ei au reusit sa transforme o casa la rosu, cu multe probleme functionale, intr-un camin primitor care sa raspunda nevoilor personale.

Constructia si amenajarea casei a durat aproximativ un an si jumatate, dar arhitecta Ana Maxim spune ca lucrarile s-ar fi incheiat mult mai repede, daca nu ar fi aparut problemele –inerente in Romania – legate de calitatea muncii prestate de constructorii angajati. „Astfel de probleme apar pe toate santierele, din cauza calitatii constructorilor. Am schimbat cateva echipe bune, dar am avut sprijinul proprietarului, care a inteles cauza problemelor si a ales sa cumpere numai materiale si finisaje de cea mai buna calitate. Un alt aspect destul de dificil a fost legat de constructiile speciale din ghips-carton. A trebuit sa pun la punct un plan foarte atent elaborat si sa lucrez cot la cot cu constructorul pe baza unor sabloane”, a povestit arhitecta.

Proprietarii nu au venit la prima discutie cu un proiect in minte si au fost foarte receptivi la sugestiile facute de specialisti. „La inceput, proprietarul a mers pe mana proiectantului, apoi pe cea a constructorului care a redimensionat spatiile. Eu pot spune ca am fost invitata la realizarea finisajelor. Inceputul a fost anevoios, pentru ca am descoperit o cladire la rosu cu multe probleme de compartimentare, de functionalitate, accese inguste, trepte cu diferente de inaltimi si multe altele… Din fericire, cu multa munca si ca rabdare am intors toate aceste dezavantaje in favoarea proprietarului, care a fost foarte multumit de rezultatul final”, a mai spus arhitecta, care inca din prima zi a avut parte de sprijinul proprietarilor. ”Ei m-au sustinut foarte mult in lucrare. Mi-au spus doar ca isi doresc o casa de vacanta in care sa se simta ca asasa”, a mai spus arhitecta. 

Locuinta a fost decorata in stil eclectic, cu elemente art Nouveau si shaby chic, desi, la inceput, proprietarii si-au dorit o casa in stil mediteranean.

Construita din caramida, casa este solida si da impresia de siguranta. ”Finisajele sunt in mare voga, printre acestea numarandu-se parchetul alb, mobilierul alb din lemn si covoarele din iuta. Linia pe care am mers a fost cat mai naturala. Accentele sunt peretii si tavanele, care au culori marine, jocurile de lunini din scafele peretilor falsi, dar si pardoseala livingului, pusa in valoare de zone pavate cu pietre, intens luminate”, a mai spus arhitecta. 

Articol preluat din Revista Casa Mea

Text: Simona Popa

Related posts

Stilul baroc, pentru interioare cu personalitate

Adina Meyers

Cum folosim placile ceramice in designul locuintelor

Adina Meyers

Cuptorul CombiSteam de la Electrolux – abur si caldura pentru mancaruri gustoase si sanatoase

Adina Meyers