Pornind de la principiul ca gazdele nu trebuie sa renunte, sub nicio forma, la obiceiurile care le fac placere si ca nu trebuie sa se simta stingherite de prezenta altor persoane in propria casa, tot mai multi proprietari aleg sa construiasca locuinte mici si cochete, de dimensiunea unui apartament, care sa preia atributiile unei cabane pentru invitati. Astfel, rudele si prietenii veniti in vizita pot innopta in conditii excelente, avand parte de confort si intimitate.

Cu alte cuvinte, atat gazdele, cat si invitatii se vor simti ca acasa si se vor bucura unii de compania altora doar in cadrul meselor sau al orelor de relaxare pe care le petrec in sufragerie. O astfel de casa pentru invitati am gasit in curtea unei familii din Timisoara, care s-a mutat de curand in caminul pe care si-l dorea de foarte mult timp. Locul destinat musafirilor a fost ridicat si decorat in acelasi timp cu casa, pentru a evita un deranj nedorit creat de o noua desfasurare de santier, dar si pentru eficientizarea costurilor.

Casuta de invitati are o arhitectura simpla, clasica, cu influente traditionale, plusul de caldura fiind conferit de lemnul pergolei si tamplariei, de rondurile de flori, de aleile sinuoase si de culoarea tencuielii exterioare. Proprietarii spun ca si-au dorit ca aceasta casuta sa fie primitoare si sa se integreze perfect in aspectul general al gradinii.

In plus, este structurata intr-un mod functional pentru a deservi nevoile unei familii cu un copil, avand acces la un foisor din lemn decorat cu ghivece pline de flori colorate si parfumate.

Designerii recomanda ca atunci cand amenajati o casa sau o camera destinata oaspetilor sa nu va puneti prea mult amprenta personala. Aceste spatii trebuie sa fie, totusi, mai calde decat o camera de hotel.

Casa de oaspeti are la parter garajul si o bucatarie cu dining, in timp ce la etaj se afla doua dormitoare deservite de doua bai. Pentru ca oaspetii sa beneficieze de aceleasi conditii ca si acasa, exteriorul si interiorul casutei au fost decorate cu ajutorul unui designer care a pastrat linia clasica preferata de proprietari.

Aici se afla obiecte de mobilier din lemn masiv, picturi achizitionate din anticariat si covoare caucaziene care confera interiorului caldura si stil. In plus, grinzile lasate la vedere in tamplaria din lemn masiv asigura caldura incaperilor. Proprietarii se gandesc ca aceasta casuta ar putea fi extrem de utila in momentul in care unul dintre copiii familiei va creste si va avea nevoie de un plus de intimitate, dorindu-si sa se mute separat de familie, dar, totodata, aproape de cei dragi.

In ciuda liniilor clasice de la exterior, imaginea casei este „incalzita” cu ajutorul detaliilor realizate din lemn, un astfel de exemplu fiind pergola care imbraca una dintre fatade. Pergolele ofera o ambianta placuta si au menirea sa contureze, prin amplasament, intrarea in casa, o terasa sau o gradina, imbunatatind cu un minimum de efort aspectul exterior.

INFO

Localizare: Timisoara
Suprafata utila: 200 mp
Suprafata terenului: 1.200 mp
Niveluri: 2 (p+m)
Numar de camere: 4
Anul inceperii: 2009
Anul finalizarii: 2010

Pentru o vizualizare completa a casei (interior si exterior) accesati galeria foto.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Saftescu.
www.cass-design.com

Autor: Simona Popa

Related posts

Care sunt cele mai importante 5 beneficii ale cabinelor de duș din sticlă?

Adina Meyers

Casa de vacanta in Poiana Brasov

Adina Meyers

Camera 2 în 1, de Maria Dulhan

Adina Meyers