Amenajari Interioare

Canapeaua extensibilă, o prezență esențială în fiecare locuință

Indiferent că stai într-un apartament sau o casă cu două sau mai multe camere sau într-o garsonieră, un pat în plus în casă este esențial, pentru când ai de găzduit musafiri peste noapte. Iar canapeaua extensibilă rezolvă această nevoie neprevăzută, având totodată o utilitate crescută și în restul timpului.

Canapeaua extensibilă este o necesitate în fiecare casă. Dacă ai două camere, locul ei este în living, iar dacă ai trei camere, locul ei va fi în camera de oaspeți. În fine, dacă stai în garsonieră, canapeaua extensibilă îți ține loc și de pat, noaptea, dar și de loc de odihnă, de luat masa sau de urmărit emisiunile preferate la televizor, în restul timpului.

Dimineața, nu trebuie decât să dai deoparte așternuturile, să strângi canapeaua și gata, ai o canapea și ai câștigat spațiu suplimentar după „îndepărtarea” patului. Astfel, prin prezența canapelei extensibile, garsoniera arată ziua ca o sufragerie, iar noaptea, ca un dormitor cu un pat mare și generos. 

În ceea ce privește tipul de extensie al canapelei, specialiștii nu le recomandă pe cele cu plasă, în care sistemul de extensie este sub canapea, ci pe cele în care spătarul se culcă și devine a doua jumătate de șezut. Acestea din urmă sunt mai trainice.

În privința materialului canapelei extensibile, aceiași specialiști susțin că cele mai indicate sunt materialele textile. Chiar dacă pielea arată bine, nu este comodă pentru dormit. Vara ține cald, iar iarna este rece. În plus, nici așternuturile nu se așază bine pe piele. Canapelele de piele sunt recomandate pentru birouri sau spații de așteptare, având un design deosebit și fiind mai ușor de curățat.

Așadar, să enumerăm avantajele unei canapele extensibile:

– Salvează spațiu, ceea ce e de dorit în apartamentele de bloc sau garsoniere

– Este ideală dacă obișnuiești să ai oaspeți peste noapte

– Majoritatea canapelelor extensibile sunt prevăzute cu ladă de depozitare, un lucru care te ajută să economisești și spațiul de depozitare

– Te ajută să dai funcționalități diferite aceleiași camere

– Pentru că sunt construite pentru a avea o funcție dublă, canapelele extensibile sunt rezistente și confortabile.

Evident, canapelele extensibile au și dezavantaje, dar ceva mai puține:

– Somnul nu este la fel de odihnitor și de comod pe o canapea-pat, ca pe un pat matrimonial.

– Mecanismul de pliere poate fi dificil de realizat de o singură persoană.

– Același mecanism de pliere poate duce la uzură în timp și la o folosire

Related posts

Construieste o afacere viabila de procesare tevi si evita cele mai des intalnite greseli  

Adina Meyers

Despre lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei o locuinta amenajata modern

Adina Meyers

Culorile din casa ta

Adina Meyers