Amenajari Exterioare

Buturugi din gradina, decorate ca in povesti

Nu putini sunt cei care au avut la copaci in gradina sau pe langa casa si care, dupa ce i-au taiat, au ramas cu busteni prinsi in pamant. Unele persoane care au patit acest lucru au mers mai departe si au incercat sa decoreze acesti busteni in moduri neconventionale si inovative.

Fie ca i-au transformat in mobilier de bucatarie sau ca i-au facut casute pentru animale, ideile geniale au transformat acesti busteni in adevarate opera de arta. Unii au reusit chiar sa-si imbunatateasca gradina mult mai bine ca inainte prin infrumusetarea ștepilor ramasi dupa caderea sau taierea copacilor.

Buturuga decorata in gradina / Foto: gardeniyideas.com


Iar materialele folosite pentru aceste tipuri au fost simple. Ghivecele cu flori, vopselele colorate, lemnul si piatra au alcatuit mini-constructii care mai de care mai frumoase. Unii ai mers si mai departe, iar din aceste buturugi au format gradini in miniatura in care au plantat flori si au asezat elemente din lemn in asa fel incat sa formeze o gradina stilizata.

Daca nu au avut timp pentru a face aceste lucruri migaloase, alte persoane au ales modele mai simple. Din buturugi au format scaune fixe in gradina sau chiar suporturi pentru ghivecele de flori colorate.

Buturuga decorata in gradina / Foto: gardeniyideas.com


Buturugile de lemn ale copacilor taiati pot sa fie aranjate in multiple moduri, singurul inconvenient al acestora este faptul ca, dupa un timp, ele vor putrezi. Cu toate astea, un ulei pentru lemn sau cateva substante pentru tratarea lemnului le vor face mult mai rezistente in fata intemperiilor naturii sau in fata schimbarilor de temperatura. 

Related posts

Terasa deasupra orasului

Adina Meyers

Care sunt plantele care te ajută să ai un somn liniștit?

Adina Meyers

Testeaza produsele Gardena pe www.hailacasa.ro!

Adina Meyers