Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Bucatarii mici, dar organizate ca la carte. Cum amenajezi totul intr-un spatiu redus

Spatiul de care dispunem nu este intotdeauna foarte mare, uneori fiind nevoie de o amenajare speciala pentru a avea loc in casa. Dar daca avem o bucatarie mica, atunci amenajarea sa difera fata de bucatariile cu spatiu suficient.

Cea mai buna aranjare pentru astfel de spatii este cea pe verticala. Mobila cu cat mai multe rafturi in sus este la mare cautare, deoarece politele de sus, chiar daca sunt greu accesibile, sunt foarte utile in viata de zi cu zi. Cratitile, tavile sau conservele puse la pastrare pentru iarna isi vor gasi locul acolo fara niciun pic de problema, iar faptul ca nu te vor incurca in treburile zilnice iti demonstreaza ca mobila pe verticala este solutia cea mai buna.


Bucatarie mica / Foto: Pinterest


Cu toate astea, nu este cazul sa incarci spatiul cu prea multe rafturi si mobilier. Acel spatiu poate fi valorificat si in alte moduri, iar politele mici, cosurile, rafturile sau cuierele ce se lipesc pe faianta pot sa te ajute in aceste demersuri. Toate cele de mai sus pot fi prinse pe pereti sau chiar de tavan, in acelasi timp avand si rol decorativ. O bara magnetica pe care pot fi asezate accesorii de bucatarie poate suplini cu brio un sertar care ar ocupa mai mult spatiu.

Daca aveti bucatarii mici, un alt lucru pe care trebuie sa-l luati in calcul sunt electrocasnicele. Alege modele incorporabile si nu lua niciodata electrocasnice mari, voluminoase. Ele iti vor „fura” mult din spatiul mic de care dispuneti. Este indicat sa aveti electrocasnice grupate suprapus, in cadrul unei coloane de mobilier.

Mobilierul trebuie sa fie si el compact. O masuta pliabila este de preferat in fata uneia fixe, iar scaunele perfecte sunt cele pliabile, de mici dimensiune, din lemn sau metal. 

Bucatarie mica / Foto: Pinterest


Mai multe imagini cu bucatarii mici puteti vedea in galeria foto a articolului

Related posts

3 stiluri de amenajare pentru living – materiale, culori, volume

Adina Meyers

Canafi pentru draperii, un must pentru un decor de lux

Adina Meyers

Stilul minimalist si senzatia de spatiu in cazul apartamentelor mici sau garsonierelor

Adina Meyers