Amenajari Interioare

Avantajele unui sistem de automatizari porti

Automarizarile de porti si garaje sunt sisteme pe care le intalnim la orice pas, insa nu stim ca se numesc asa. Denumirea un pic tehnica ne poate induce in eroare, mai ales daca nu avem legaturi cu un domeniu tehnic. Automatizarile de porti si garaje sunt acele sistem care ne ofera acces intr-un loc. Putem discuta despre o clasica bariera dar si despre o usa de acces din locuinta noastra.

Un astfel de sistem automatizat reprezinta un ansamblu care ne permite accesul mult mai facil intr-o anumita zona. Putem transforma orice usa sau intrare intr-un sistem automatizat, insa pana sa intram in detalii trebuie sa intelegem mai bine despre ce este vorba.

Vom folosi ca exemplu poarta de la garaj. Presupunand ca este o poarta clasica ce trebuie actionata manual pentru a fi deschisa, aceasta nu este un sistem automatizat. Ar fi fost automatizata daca aceasta s-ar deschide de la telecomanda fara sa ne dam noi jos din masina.

Usa de la intrarea in apartament ar putea fi si ea automatizata. Simpla clanta ar putea deveni mai inteligenta daca s-ar opta pentru un astfel de sistem. Accesul ar avea loc atunci prin cartele si cu control de la distanta.

De ce este nevoie de un astfel de sistem? In principal persoanele care aleg sistemele automatizate isi doresc mai mult control, insa in acelasi timp si mai mult confort. Sa luam urmatorul scenariu: venim de la serviciu cu masina si ajungem in fata garajului. Normal ar trebui sa ne dam jos din masina, sa deschidem portile, apoi sa ne intoarcem la masina pentru a efectua parcarea, iar mai apoi sa revenim la porti pentru a le inchide. Tot acest proces s-ar putea automatiza astfel incat sa nu mai fie nevoie de interventia noastra manuala. Acest proces s-ar putea rezuma la o simpla apasare de telecomanda direct din masina. In momentul in care am ajuns in fata garajului actionam telecomanda pe care o lasam in masina si deschidem portile. Apoi ele se vor inchide cand masina a trecut de ele.

Sistemul de automarizari, indiferent de directia lui, ofera un nivel de confort foarte ridicat. Faptul ca acest mecanism preia din sarcinile omului este un mare beneficiu.Ne ajuta sa castigam timp pretios in anumite momente, ne ofera un confort ridicat si o siguranta mai crescuta in exploatare.

In momentul in care un om intervine pentru a realiza o actiune, exista riscul unei greseli, uneori fatale. Se pot intampla accidente mai mici sau mai grave, timpul de desfasurare al actiunii este mai lung, iar dupa un timp devine un stres.  Iar in aceste vremuri cand cautam sa fim din ce in ce mai rapizi, iar lucrurile din jurul nostru sa se comporte impecabil si fara probleme, aceste sisteme sunt o solutie foarte buna de luat in calcul.

Un sistem automatizat ne-ar putea ajuta sa avem un mediu mai sigur, stiind foarte bine ca un robot in general nu face greseli. Desi aici nu vorbim despre un robot ci despre un  simplu sistem automatizat, nici acesta nu poate realiza greseli. Nu poate rani pe nimeni, ne ajutam sa avem o viata mai usoara si ne ofera in permanenta o stare de confort.

Sistemele de automatizari le intalnim din ce in ce mai des in jurul nostru. Pentru a intelege unde putem sa intalnim astfel de dispozitive o sa va enumar cateva dintre ele: barierele de acces, portile de la garaj, usa de la locuinta, portile de la casa etc. O gama foarte variata de automatizari porti gasesti aici;  iti poti  alege cu usurinta produsul dorit,  ofera asistenta in alegerea produselor compatibile iar transportul este gratuit.

In cazul in care v-am atras atentia asupra sistemelor automatizate, aflati ca la SKUT.ro puteti gasi diferite echipamente accesibile care va pot face viata mai usoara. Gasiti echipamente si accesorii pentru sistemele de automatizari porti si garaje la preturi foarte bune.

Related posts

Decoruri din lemn

Adina Meyers

Un loft feminin

Adina Meyers

Amenajare in alb si albastru

Adina Meyers