Pe măsură ce viața cotidiană devine tot mai agitată, căutăm o modalitate de a scăpa de zgomotul orașului, fie sub forma unui refugiu într-o casă de vacanță, fie invitând natura în interiorul locuinței.

Însă o casă în mijlocul naturii nu trebuie să fie neapărat rustică și lipsită de confortul cotidian, la fel cum un interior în armonie cu natura, nu înseamnă transformarea livingului în grădină botanică.

Designerii producătorului de parchet Barlinek au venit cu propuneri de amenajare și sugestii pentru a recrea atmosfera liniştită a unei oaze de verdeață,  folosind materiale naturale, culori calde și imprimeuri vegetale.

Pentru că un ambient verde, atât la propriu cât și la figurat trebuie să respire, designerii ne propun în această amenajare, o paletă de culori neutre și calde. Baza amenajării este parchetul Stejar Marzipan Muffin Grande, din colecția Tastes of Life. 100% din lemn, parchetul triplu stratificat din stejar este vopsit în nuanța cenușei. Textura lemnului este subliniată utilizând procedeul de periere și finisarea cu lac mat. Din punct de vedere funcțional, parchetul este recunoscut internațional pentru rezistența ridicată la uzura de zi cu zi și este compatibil cu încălzirea prin pardoseală.

Parchetul este baza amenajării. El pune în evidență mobilierul și armonizează cromatic elementele. Conexiunea cu  ritmul lent  al mediului înconjurător se face prin intermediul plantelor care devin vedetele casei. Designerii au folosit plante cu frunze mari, exotice, puțin pretențioase. Florile se regăsesc discret imprimate pe stofa canapelei sau în tablourile expuse în spatele acesteia. Poate fi o colecție de ilustrații botanice vintage sau chiar o colecție de plante presate, adunate în vacanță, înrămate contrastant.

Un scaun cu linii moderne și câteva ghivece cu reflexii metalice contrabalanseasă materialele naturale și aduc decorul în contemporaneitate. Câteva perne decorative într-o nuanță îndrăzneață dar caldă, sau un fotoliu de accent, condimentează spațiul.

Privit în ansamblu, decorul este simplu, clasic, cu tușe moderne prin mobilier sau corpuri de iluminat, cu texturi bogate, în nuanțe mereu la modă și din loc în loc cu accente îndrăznețe de culoare.

Într-un decor astfel gândit, îți rămăne doar să lași grijile deoparte şi să găsești mai mult timp pentru a gusta din bucuriile vieții!

Mai multe detalii despre colecția Tastes of Life, inspirație și idei pe site-ul Barlinek.

Related posts

Scaunele de bucătărie – elemente importante în amenajarea unei bucătării

Adina Meyers

Bucatarii mici, dar organizate ca la carte. Cum amenajezi totul intr-un spatiu redus

Adina Meyers

Stilul industrial: tapet concrete, mobilier și finisaje

Adina Meyers