Amenajari case Amenajari Interioare

Amenajare Apartament zona Unirii cu Accente Naturale pentru Air Bnb

Platforma de închiriere Airbnb devine din ce în ce mai populară în România, și tot mai mulți proprietari aleg să o folosească pentru a primi turiști. Designul de interior al spațiului este unul dintre criteriile cheie în alegerea făcută de utilizatori, așadar amenajarea împreună cu un specialist este mai mult decât binevenită.

Suprafață: 80 mp (cu tot cu terasă)

Buget: 10 000 euro (fără finisaje)  – pat, canapea, mobilier, corpuri iluminat, covoare, tv, bucatarie, draperii, baie

Localizare: Bucuresti, zona Unirii

Beneficiarul , corporatist si anteprenor in acelasi timp a vrut o amenajare simpla, practica si facuta cat mai eficient avand in vedere bugetul limitat.

Pentru această amenajare de apartament 3 camere ultra central din București, s-a dorit un spațiu confortabil și relaxant. S-a propus un concept de amenajare inspirat de natură, pentru a compensa zgomotul urban al bulevardului. Astfel, după o zi de plimbare prin orașul agitat, oaspeții se pot bucura de un ambient liniștitor, cu elemente din natură. Ca stil de amenajare, s-a optat pentru o amenajare în stil scandinav.

Pereții vechi au fost îndreptați, s-a decopertat pardoseala inițială, toate ușile și ferestrele existente au fost eliminate și înlocuite.

S-a optat pentru  parchet laminat deschis la culoare în tot spațiul, iar pentru partea de mobilier s-au folosit obiecte de mobilier din Mobexpert  (paturi și canapele extensibile), plus mobilier personalizat realizat de Luxart&mob din Bacău.

Mobilierul minimalist din bucătărie – blatul care continuă pe perete și masa – este din lemn stratificat de fag, cu motive tradiționale executate la CNC, lăcuit cu rășină epoxidică. Elementele tradiționale sunt menite să le ofere turiștilor care vor închiria apartamentul o întâlnire cu moștenirea culturală românească.

Brâul încrustat în mobilier dialoghează cu autocolantul de perete (de la Cai verzi pe pereți), un brâu românesc stilizat ce decorează ingenios peretele. Aici s-a dorit inițial un graffiti, însă bugetul și timpul nu ne-au permis, fapt pentru care am ales varianta mai simplă și rapidă. Brâul are nuanțe de verde, la fel ca tapițeria banchetei de la masă.

S-a obținut o bucătărie ergonomică și funcțională, care beneficiază de lumină naturală din belșug.  

În camera adiacentă s-a creat un spațiu de recreere. Fototapetul cu arbori dispus pe peretele mai îngust oferă spațiului impresia de profunzime. Propunerea inițială era de a avea o oglindă pe tot peretele în fâșii orizontale, la care s-a renunțat însă din motive de buget.

Pentru zona de living, s-au ales nuanțe de pământ, cromatica tomnatică invitând la visare și odihnă. Peretele cu televizorul a fost placat cu ardezie, iar caloriferul a fost mascat cu un riflaj din lemn.

Mobilierul din dormitor este minimalist și realizat pe comandă. Tapetul de la Amoart montat pe peretele cu tăblia patului oferă o notă elegantă. Patul galben muștar este punctul focal al spațiului, asortat cu draperiile.

Baia a fost amenajată pentru a profita de lumina naturală existentă pe toată durata zilei. S-au ales plăci ceramice hexagonale, care să ofere decorului un aer modern. Oglinda cu formă atipică oferă o notă ingenioasă spațiului. Pentru a exploata la maxim spațiul, s-a optat pentru duș cu scurgere în pardoseală.

Corpurile de iluminat de la Zaza Light punctează plăcut spațiile și le oferă personalitate. 

Related posts

Simplitate și Lumină Diafană într-un Apartament Central din București

Adina Meyers

Inspiraţie internaţională: casă de munte în Canada. Exterior şi interior, aer montan

Adina Meyers

Design minimalist cu accente glam

Adina Meyers