LifeStyle

A apărut revista Casa Mea de octombrie!

Aflaţi din acest număr cum să pregătiţi casa şi grădina pentru a face faţă cu brio temperaturilor scăzute şi intemperiilor din sezonul rece. Tot la capitolul pregătiri, vă sfătuim să acordaţi o importanţă deosebită cămării, de la organizarea şi înfrumuseţarea acestui spaţiu de depozitare, până la învăţarea unor reţete de conserve sănătoase, dar la fel de gustoase.

Noutăţile vin de la târgurile de profil BIFE SIM şi Spoga+Gafa.

      –   Un strop de Africa într-un apartament modern din Bucureşti

Pasiunea pentru călătorii şi personalitatea tinerilor proprietari au constituit pentru echipa de arhitecţi de la Studio 28G punctul de pornire în amenajarea unei locuinţe în stil contemporan, cu spaţii aerisite, dar şi funcţionale, obligatoriu cu un impact vizual mare.

Text: Oana Voicu / foto: Radu Gospodinov

      –   „Voiam un apartament, dar ne-am luat o casă“

Căutând să se mute din apartamentul micuţ în care stăteau din perioada studenţiei, tinerii proprietari, viitori părinţi, au renunţat la planul de a achiziţiona un apartament cu patru camere în zona de nord a Capitalei, când au constatat că, la aceeaşi sumă, puteau avea o casă cu grădină la  periferia aceleiaşi zone.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

       –   Conacul Apafi din Mălâncrav, tradiţia nobiliară la dispoziţia ospitalităţii

Situat în micuţul şi liniştitul sat Mălâncrav din împrejurimile Sighişoarei, în imediata apropiere a bisericii evanghelice, pe un domeniu cu parc de peste un hectar, Conacul Apafi are o arhitectură impresionantă. Cu o istorie de câteva secole, în timpul cărora a suferit mai multe intervenţii şi renovări, construcţia a fost recent restaurată în mod exemplar, oferind servicii turistice speciale din anul 2007. Arhitectul german Jan Hülsemann a readus clădirea la forma sa din secolul al XVIII-lea, utilizând materiale şi tehnici tradiţionale.

Text: Ion Diamandi / Foto: Antonio Cioarek, Fundaţia „Mihai Eminescu”

       –   O grădină mică, cu multe zone de interes

În cei 140 de metri pătraţi ai acestei grădini, arhitectul peisagist Dragoş Isăcescu reuşeşte să ne surprindă cu diversitatea de spaţii pe care le creează, unele cu rol de relaxare şi divertisment, altele pur decorative, pentru răsfăţul vizual.

Text: Oana Voicu / foto: Dragoş Isăcescu şi Antonio Cioarek

       –   Casa şi grădina în armonie perfectă

O proprietate aflată în Timişoara, în care amprenta inconfundabilă a designerului Corina Săftescu îşi spune din nou cuvântul. Amenajarea interioară este caldă şi armonioasă, cu accente elegante, în timp ce grădina cu design ordonat îmbie la relaxare.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Mai multe detalii puteti citi in revista CASA MEA Octombrie

Related posts

Ai copii mici? Află cum poți curăța slime

Adina Meyers

Ai nevoie sa efectuezi o reincarcare Telekom? Alege Re-Incarcare.ro!

Adina Meyers

Bella Casa Exclusiv vine cu noi propuneri in domeniul amenajarilor si finisajelor interioare

Adina Meyers