Home

5 trenduri din 2017 pe care le poți aplica acasă foarte ușor

Dacă în acest an care tocmai a început ai în plan o amenajare, dar nu știi de unde să începi, ți-am făcut o listă scurtă cu câteva idei care pot fi încadrate foarte bine la capitolul trenduri 2017.

Trendurile în amenajările interioare nu înseamnă doar alegerea unor piese de mobilier din cele mai noi colecții, înseamnă și o stare de spirit, atmosferă.

1. Mai multă culoare

Culorile vesele îți schimbă starea de spirit. Imaginează-ți cum ar fi diminețile tale într-o baie precum cea din imagine? Plăcile ceramice colorate, accesoriile se găsesc foarte ușor în magazinele specializate de la noi și nu costă o avere. 

2. Imprimeuri bogate

Textilele din materiale naturale vor fi mereu în trend. În acest an, designerii au pregătit modele creative și nu doar pentru lenjeriile de pat, dar și pentru covoare, pături sau perdele. O lenjerie de pat cu imprimeuri bogate va aduce un plus de personalitate oricărui dormitor.

3. Ceramică eclectică

Plăcile ceramice care aparent nu fac parte dintr-un set au fost foarte la modă anul trecut (le-am văzut în cafenele și restaurante, dar și în proprietățile rezidențiale) și așa vor rămâne și în 2017. Aplică-le într-o fâșie de maxim 50 cm înălțime deasupra blatului și a chiuvetei din bucătărie. Având modele diverse și dinamice, încearcă să păstrezi restul amenajării cât mai simplu. Iar dacă vrei să asortezi până la capăt, alege fața de masă sau perdeaua într-o culoare care se regăsește și pe plăcile ceramice alese.

4. Cărămidă aparentă

În 2017 vom vedea tot mai multe interioare unde cel puțin un perete a fost decopertat de tencuială, până la cărămidă. Cărămida poate fi lăsată în culoarea ei roșiatică naturală (după ce a fost chituită și apoi lăcuită) sau poate fi dată cu vopsea lavabilă. Dacă nu vrei să treci printr-o lucrare care presupune mult praf, atunci poți alege varianta în care aplici direct pe perete plăci care le imită pe cele tradiționale. Aceastea pot fi lipite pe cărămidă, gips-carton sau ipsos (dar nu pe podea sau tavan), pe suprafețe uscate și stabile. 

5. Tapet cu personalitate

Tapetul rămâne în trend, fiind un element decorativ care poate schimba total atmosfera dintr-o cameră. Modele moderne au marile avantaje că pot fi aplicate și spălate ușor. 

Foto: IKEA, House Beautiful, Pinterest

Related posts

Picturile murale – o soluție pentru un decor cu multă personalitate

Adina Meyers

PAL, MDF sau lemn masiv – ce alegi atunci cand vrei sa schimbi mobila?

Adina Meyers

Wienerberger lansează Porotherm 36,5 TermoPlus, pentru zidărie fără termoizolație suplimentară

Adina Meyers