Indiferent care este suprafața locuinței tale, trebuie să te asiguri că vei dori oricând să te întorci în acest loc și că, de îndată ce treci pragul casei, te vei simți în largul tău. Senzațiile olfactive și cele vizuale sunt, desigur, cele care te întâmpină întâi.

Este important să aerisești regulat, să menții cât de cât curat și să alegi o paletă cromatică îmbietoare pentru fiecare spațiu din locuința ta, chiar și pentru hol. De asemenea, holul ar fi bine să fie luminat și, dacă se poate, parfumat – poate ai putea așeza undeva deasupra cuierului sau pe un raft mic sus de tot un odorizant de cameră cu autodeclanșare. Mai departe… urmează fiecare cameră.

Nu vom discuta chiar acum despre toate elementele necesare într-o locuință și nici despre recomandările anului pentru home design. În schimb, îți vom propune să acorzi o atenție specială pentru 3 lucruri ce influențează considerabil felul în care te simți acasă și în care te raportezi la spațiul tău de locuit.

1. Patul

Bineînțeles, ce se întâmplă dincolo de cearșafuri este o activitate foarte importantă, însă pe acest subiect sunt deja prea multe publicații. Suntem aici ca să îți amintim cât de important este ca salteaua să permită pielii să respire, să permită coloanei vertebrale să aibă o poziție corectă în timpul somnului și, desigur, să îți asigure un somn odihnitor în general.

La fel de importante ca salteaua sunt cearșafurile și pernele, însă pe acestea le poți achiziționa și online din magazine de decorațiuni interioare, unde vei găsi ușor dimensiunile necesare pentru saltea și mai multe modele, așezate în ordine. De exemplu, poți găsi lenjerii de pat la homeX cu tot felul de modele, iar apoi le poți asorta cu pernuțe decorative.

2. Bucătăria

Bucătăria este o încăpere foarte importantă în viața unui individ: aici încep cu adevărat diminețile: ceaiul fierbinte sau cafeaua aburindă sunt licori ce activează întreagul organism și dau startul zilei. De altfel, toți nutriționiștii spun că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, iar micul dejun îl vei servi de cele mai multe ori acasă.

Prin urmare, vei avea nevoie de un mobilier de bucătărie care să încorporeze suficiente spații de depozitare pentru toate vasele de gătit, toata vesela, toate tacâmurile, toți roboții de bucătărie și prăjitoarele de pâine și, desigur, toate alimentele neperisabile. Un mobilier de bucătărie care să arate drăguț și al căror mânere să fie ușor de curățat.

Următorul pas va fi să te aprovizionezi mereu cu fructe și legume proaspete – unele de păstrat în fructieră, altele de păstrat în lădițele frigiderului. Ceea ce găsești în frigider când te trezești în miezul nopții și îți e a ronțăi ceva este ceea ce vei mânca – sigur că bucătăria influențează stilul de viață și felul în care te simți când ești acasă!

3. Un simbol al domniei

Acasă la el fiecare om este rege, zicea un mare înțelept. Și chiar așa este, nu? Acasă este locul unde lucrurile trebuie să arate așa cum îți dorești și unde tu trebuie să te simți întotdeauna stăpân(ă) pe situație.

Și cine este regele dacă nu are un tron al său? Iată, tocmai de aceea ar fi bine să alegi unul sau două fotolii masaj – în funcție de “ierarhia” familiei. Desigur, va putea fi folosit de toată familia, căci o porție de masaj nu poate face rău nimănui.

Mai apoi va fi nevoie de un portret de familie cu zâmbete așezat la intrare și… orice mai crezi de cuviință pentru a-ți transforma casa într-un cămin.

 

Sursa foto: dailyherald.com

 

Related posts

Ulei sau lac pentru parchet? Aflati care este alegerea potrivita pentru dumneavoastra

Adina Meyers

Tabloul, cel mai simplu mod de a redecora o camera

Adina Meyers

Care sunt cele mai eficiente sisteme de sonorizare si adresare publica?

Adina Meyers