Home

15 decorațiuni de Crăciun pe care le poți face acasă, alături de cel mic

Organizați-vă câte o oră sau două de lucru acasă, eventual invitați și un prieten pentru mai multă distracție, iar până la Crăciun fiți siguri că veți avea multe decorațiuni DIY pentru brad sau pur și simplu de pus prin casă.

Toate materialele menționate în articol le poți găsi în librării, magazinele hobby sau de bricolaj.

Steluțe din carton

Desenează pe câteva foi mai groase colorate sau chiar cartoane mai subțirele forme de stele în diferite mărimi. Lasă-l pe cel mic să le decupeze cu atenție, apoi lipiți pe ele nasturi colorați. Le puteți agăța în brad, alături de globuri.

Alune de pădure transformate în oameni de zăpadă

Alune de pădure în coajă seamănă cu silueta unui om de zăpadă. Vopsește-le cu vopsea acrilică în alb, adaugă nas, ochi și gură, apoi lipește-le pe spate ață și agață-le în brad.

Oameni de zăpadă din cârlige

Vopsiți câteva cârlige de lemn în alb, apoi pictați cu negru ochii, gura și nasturii. Un fir de ață colorată poate servi drept fular.

Fulgi de zăpadă la fereastră

Dacă zăpada se lasă așteptată și în acest an, adu-o tu mai aproape. Hârtiile folosite pentru brioșe sunt perfecte dacă vrei să decupezi alături de cel mic fulgi de zăpadă, pe care apoi îi puteți lipi la geamurile din casă.

Mini brazi

Un baton de scorțișoară parfumat poate fi un excelent trunchi de brad. Lipiți pe acest “trunchi” trei rămurele de brad de trei dimensiuni diferite, împodobite cu nasturi colorați.

Pădurea de conuri

Și din conurile adunate din parc sau din pădure puteți crea foarte repede mini brazi de Crăciun. Curățați conurile de orice impurități cu ajutorul unei perii sau unei cârpe, apoi vopsiți-i în verde. Pe post de globuri puteți lipi mici mărgele colorate. Baza pe care fixați conurile poate fi realizată din lut alb.

Globuri pictate

În magazinele hobby vei găsi globuri din sticlă transparentă în toate formele și mărimile. Acestea pot fi pictate cu vopsea acrilică sau chiar cu vopsea cu diferite texturi strălucitoare. Lasă-l pe cel mic să aleagă modelul!

Vezi restul ideilor cu decorațiuni de Crăciun pe care le poți face acasă, alături de cel mic în galeria foto.

Foto: Pinterest.

Related posts

(P) Trucuri simple care promit o cameră de zi mai „prietenoasă”

Adina Meyers

Idei atipice de amenajare a camerei – FOTO

Adina Meyers

„Cărți deschise pentru minți deschise” a XI-a ediție a campaniei naţionale „Te așteptăm în librărie!” 2019

Adina Meyers