LifeStyle

Grădinile, sursă de inspirație pentru seniori

Părinții noștri au super-puteri! O știm încă din copilărie, când cele mai dificile enigme erau elucidate cu abilități, ce-l puteau îngenunchia chiar și pe marele Sherlock Holmes.

Mereu activi, plini de viață, de răspunsuri abile și comice, părinții au reprezentat primele modele pe care noi le-am urmat. Timpul a trecut, iar ei au ajuns într-o altă etapă a vieții: mult-așteptată PENSIE. Degrevați, în sfârșit, de grija copiilor, de răspunderile serviciului și  de solicitările unui program extrem de încărcat, acum ei se pot bucura de un timp dedicat numai lor.

Dacă și părinții tăi sunt la pensie sau urmează sa intre în această etapă a vieții, află cum poți să îi susții să își fortifice tonusul psihic și fizic, practicând activități care au rolul de a îi scoate din rutină și de a crea entuziasm.

Cu o alimentație sănătoasă și un ritm activ, mobilitatea rămâne o prioritate ce trebuie reevaluată periodic. De aceea, activitatea din topul preferințelor rămâne cea de a întemeia și a îngriji o grădină. Eforturile fizice pot fi dozate optim, pentru seniorii de diferite vârste, iar satisfacțiile sunt bine-cunoscute de milenii. Jardina.eu susține această îndeletnicire, atât printr-o gamă variată de pomi și arbusti fructiferi, cât și prin sfaturi și indicații de a-i intreține. Cultivarea unei grădini este o îndeletnicire cu un program zilnic și cu o rutină diferită de la un anotimp la următorul, menținând mintea concentrată asupra activităților de planificare și prioritizare a acțiunilor. Spre exemplu, la început de toamnă e bine să cureţi solul şi pomii de fructele căzute şi stricate, să sapi în jurul acestora şi să le administrezi îngrăşăminte organice. Grădinile de decor îți scaldă ochii și îți umplu sufletul de bucurie și încantare, iar cele roditoare îți dau sentimentul de mândrie și satisfacție a muncii.

Este foarte bine să îți cunoști ‘rădăcinile’, de aceea, îți poți încuraja părinții să-și scrie memoriile. Poate sunt încă lucruri pe care nu au apucat să le povestească despre ei sau despre familia lor și o ‘plimbare’ pe aleea aminitirilor îi va ajuta să se bucure de trecutul, ce nu mai riscă acum să se piardă în anonimat. Încă de la marele Newton, știm că, atunci când suntem în căutare de idei, e bine să ne aflăm sub un măr. Jardina.eu îți propune Starkrimson, un măr de renume, cu fructe foarte aromate, sănătoase și extrem de apreciate. Forma conică deosebită a fructului și culoarea sa spectaculoasă roșu-închis îi vor fermeca pe proaspeții scriitori. Aceste mere sunt sănătoase și pline de vitamine atât de benefice pentru o sănătate de fier, iar gustul lor este senzațional. Starkrimson este un pom fructifer de talie mijlocie care face parte din soiul de toamnă. Frunzele au o formă ovală-alungită cu marginile usor crestate și ondulate, într-o culoare de verde închis. Florile sunt albe cu pete roz formate din 5 sau 6 petale. Pulpa este alb-gălbuie cu un gust foarte bun, aromat și suculent.

Diferite activități de întreținere și reparație sunt mereu binevenite, mai ales la început de sezon răcoros. Aceste activități pot fi încurajate și susținute ca lucru în echipă, atunci când depășesc capacitatea fizica a seniorilor. Cu puțină aplecare asupra domeniului, se pot găsi multiple soluții inventive care să trezească entuziastmul și creativitatea tuturor. Un strat nou de vopsea, alegerea unor materiale textile florale sau un mix de finisaje naturale pot schimba aspectul interior sau exterior al diferitor obiecte de uz frecvent sau poate doar decorative. De multe ori, simpla punere într-o lumina nouă a unor spatii vechi are rezultate uimitoare. Fie că este vorba de un iluminat general sau local, prin diferite surse ingenios amplasate, creeaza un ambient diferit, cu totul inovator.

Cu siguranța există un hobby pe care părinții noștri și-au dorit să-l aibă, dar pentru care nu au avut timp. Acum ii poți ajuta să se înscrie într-un grup ce-l practică, asigurându-te în acest fel că beneficiază și de compania unor colegi ce împărtășesc aceleași pasiuni. Fie că este vorba de a perfecționa anumite abilități sau de a învăța altele noi, este bine ca ei să se mențină activi. Mai departe, părinții se pot folosi de cunoștințele acumulate pentru a deveni și ei la rândul lor mentori în cadrul unor comunități. Satisfacța de a preda către diferite grupuri de oameni interesati, pot fi chiar surprinzatoare.

Related posts

Electrolux introduce noile etichete energetice pe toate modelele sale de aspiratoare

Adina Meyers

Condimenteaza-ti viata cu TABASCO®sauce

Adina Meyers

CITO – Redefinim standardele pe 12 septembrie 2012 in Romania

Adina Meyers