LifeStyle

Urban Spaces se afla in shortlist-ul prestigiosului premiu Mies van der Rohe

ADN Birou de Arhitectura se afla pe shortlist-ul Premiului Uniunii Europene pentru arhitectura – Mies van der Rohe  2015, cea mai prestigioasa competitie de profil din Europa.  Biroul de arhitectura, singurul din Romania care a ajuns in finala competitiei de anul acesta, a fost nominalizat cu proiectul Urban Spaces.

Situata in Bucuresti, pe strada Dogarilor, cladirea Urban Spaces ofera o imagine contemporana asupra locuintelor, precum si flexibilitate si diversitate pentru ocupantii acestora. Prin spatii relativ mici, completate de spatii comune mai largi, dar si printr-o tipologie diferita a apartamentelor, locatarii se pot bucura de o alternativa adecvata pentru centrul orasului actual. Un proiect ce anticipeaza trendurile in locuirea urbana, Urban Spaces aduce orasului un rol principal in viata tot mai aglomerata a locuitorilor sai.

In cursa pentru castigarea premiului Mies van der Rohe 2015, alaturi de ADN Birou de Arhitectura, concureaza unele din cele mai mari nume ale arhitecturii contemporane. Au fost selectate 420 dintre cele mai creative si inovatoare proiecte din toata Europa, dintre care numai 40 se afla in shortlist-ul competitiei, iar dintre acestea doar doua sunt proiecte rezidentiale. In juriu se afla expertii de la Fundatia Mies van der Rohe, membri ai Comisiei Europene si arhitecti de renume. In faza finala a competitiei vor intra numai 5 proiecte, iar acestea vor fi anuntate la Londra, la sfarsitul lunii februarie. Lucrarile participante pot fi vizitate la Barcelona School of Architecture pana pe data de 19 martie. Castigatorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, in urma prezentarii proiectelor pe 8 mai, in Barcelona.

Proiectul cu care ADN Birou de Arhitectura este nominalizat la premiul Mies van der Rohe s-a gasit pe shortlist-ul unor alte competitii internationale de renume precum World of Architecture Festival si a fost castigator al editiei din 2014 al Anualei de Arhitectura Bucuresti si al Bienalei Nationale de Arhitectura.

ADN Birou de Arhitectura a fost infiintat in anul 2003 si este condus de arhitectii Andrei Serbescu, Adrian Untaru si Bogdan Bradateanu. La finele anului trecut, biroul a lansat albumul „Locuind impreuna, 6 blocuri de ADN BA”, ce contine o prezentare detaliata a celor mai renumite cladiri bucurestene semnate de companie.

Related posts

10 ore de distracție cu Itsy Bitsy FM

Adina Meyers

De-a avangarda

Adina Meyers

CONCURS Casara te ajuta sa-ti impodobesti bradul!

Adina Meyers