Forare eficienta, cu motoburghiele STIHL de pamant

21 iunie 2012 , 791 afisari

Aceste echipamente, foarte utile pentru santiere sau alte domenii de utilizare, au fost gandite de specialistii germani avand in vedere o serie de detalii tehnice extrem de inovative.

Intre modelele de motoburghie dezvoltate de producatorul german se numara si BT 121, respectiv BT 360, cu puteri si capacitati cilindrice diferite, pentru lucrari de foraj in pamant, cu diverse grade de complexitate. Daca motoburghiul BT 121 are 1,8 CP, cu un motor de 30 de cm³, fratele lui mai mare dezvolta cu 60 cm³ 3,9 CP.

Ambele motoburghie dispun de sistemul Elasto Start, care a fost conceput cu un element de amortizare special, aflat in manerul de pornire. Acesta se dilata in funcţie de forţa de tracţiune, determinand astfel un proces de pornire uniform, fara varfuri de forţe de soc. Ca urmare a presiunii de compresiune, la pornirea motoarelor in doi timpi se genereaza forţe de soc ce solicita muschii si articulaţiile. ElastoStart reduce acest lucru in mod considerabil.

Motoburghiul de pamant BT 121 este potrivit pentru lucrarile de pe santiere, la prelevarea probelor de sol sau la imprejmuiri, in forarea gaurilor pentru stalpi. BT 121 isi demonstreaza  pe deplin utilitatea si la saparea gropilor pentru plante. Cu o greutate de 9,4 kg si o viteza de 190 de turatii pe minut, acest utilaj poate fi folosit pentru forari cu diametrul de pana la 200 mm. BT 121 a fost conceput pentru un singur operator, fiind dotat cu sistemul inovativ QuickStop, o frana care acţioneaza la blocarea burghiului in pamant. Declansarea franei se face de la coapsa utilizatorului, dispozitivul de foraj oprindu-se imediat.

Pentru lucrari mai complexe de forare a gaurilor cu diametrul de pana la 400-350 mm se recomanda folosirea unui utilaj de mare capacitate, cum este BT 360. Acesta este conceput a fi manevrat de doi utilizatori, fiind dotat si cu un batiu rabatabil. Cadrul rabatabil este imbracat intr-un furtun aderent, rezistent, din material sintetic. Astfel, utilajul poate fi transportat repede, simplu si economic in orice portbagaj de dimensiuni normale.

Comentarii

Newsletter