Utilizator nou

Motounelte cu acumulator STIHL pentru „linistea” vecinilor

de revista de Unelte si Echipamente , 23 septembrie 2011 , 283 afisari

Din fericire, noile tehnologii dezvoltate in ultima perioada tin cont si de acest aspect.

De exemplu, noile produse oferite de STIHL au marea calitate de a fi mult mai silentioase, putând fi folosite fara probleme in zonele in care pastrarea linistii este obligatorie si asigurând astfel confortul nu doar in spatiile publice, cât mai ales in zonele rezidentiale. Secretul sta in acumulatorul de 36 V, model „Lithium-Ion PRO”, care asigura o putere constanta a motorului si o rezistenta similara cu a unuia pe benzina. „Lithium-Ion PRO” este o tehnologie inovatoare brevetata de STIHL care permite utilajului sa functioneze constant, cu aceeasi putere, pâna la o „golire” de 80% a acumulatorului. Gratie noii tehnologii, pentru o noua reincarcare nu este necesara descarcarea de 100% a acumulatorului, deoarece acestuia ii lipseste asa-numitul „efect de memorie”. Acumulatorul model „Lithium-Ion PRO” are trei categorii de putere - AP 80 (80Wh), AP 120 (120 Wh) si AP 160 (160 Wh) si dispune de doua incarcatoare, unul standard, AL 100, si unul rapid, AL 300. Ambele au indicator al starii de functionare, insa AL 300 dispune si de sistem integrat de racire cu aer. Cel mai important aspect este faptul ca acumulatorul de 36 V este compatibil cu toata gama STIHL pe baza de acumulator, formata din sase utilaje.

Asa a aparut primul motoferastrau STIHL cu acumulator de 36 V, STIHL MSA160 C-BQ, perfect pentru taierea lemnelor de foc sau alte operatiuni de taiere, in horticultura de exemplu. Este simplu de manevrat si puternic (are acumulator de 160 Wh). Motorul rezistent, de generatie noua (fara perii de carbune), are uzura minima si evident este silentios.

Puternice, dar “tacute”

In conditiile in care tot mai multi dintre noi ”dau” centrul orasului pentru ”linistea” unei case cu gradina la periferie sau chiar mai departe, noua gama de produse STIHL pe acumulator ”respecta” aceasta alegere. Astfel, cu ajutorul motocoasei FSA 65 puteti cosi iarba fara teama ca ii veti deranja pe vecini. Extrem de usoara (2,7 kg fara acumulator si 3,8 kg cu acumulator), confortabila si eficienta, are un nivel de decibeli mult mai mic, fata de cât produce o alta motocoasa clasica de putere medie, dar care nu este pe baza de acumulator. Ideala pentru cosit pe lânga copaci si tufe este FSA 85, mai puternica decât FSA 65, dar aproape la fel de putin zgomotoasa.

Pentru gardul viu cu “look” profesionist exista foarfecele cu acumulator HSA 65 (cu lungime de taiere de 50 de cm) si HSA 85 (cu lungime de taiere de 62 de cm). HSA 65, prevazuta cu cutite cu dinti ascutiti pe o singura parte, poate fi folosita foarte usor in curti si gradini, in timp ce HSA 85, care are cutite cu dinti ascutiti pe ambele parti, este gândita pentru profesionistii in intretinerea spatiilor verzi de pe suprafete mai intinse.

Extrem de utila este si suflanta de mare putere cu acumulator BGA 85, care face ca frunzisul de pe orice suprafata sa devina, rapid, istorie.

Comentarii

Newsletter