Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Pod inalt sau mansarda?

La o casa, se poate „castiga” spatiu de locuit sub acoperis, prin amenajarea unei mansarde sau a unui pod inalt. Va prezentam in continuare diferentele dintre cele doua solutii constructive si avantajele fiecareia in parte.

29.01.2010
 
21050
 
 
Pod inalt sau mansarda?
Pod inalt sau mansarda?
Foto: arhiva revista Planul Casei Mele
Pod inalt sau mansarda?
Pod inalt sau mansarda?
Pod inalt sau mansarda?
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 227.00 EURO
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 1620.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON

Cand optam pentru mansarda si cand pentru pod?

Va sfatuiesc sa luati in calcul nu doar considerentele de ordin estetic, ci si pe cele de ordin practic, in cazul in care oscilati intre etaj sau mansarda. Poate vi se pare mai frumoasa si mai primitoare o casa cu parter si mansarda, dar un pod va ofera un sporit confort termic si fonic, precum si o suprafata generoasa pentru depozitare. Prin mansarda se castiga insa mai mult spatiu de locuit.

Exista diferente din punct de vedere constructiv intre cele doua variante?

La podul cu un acoperis clasic nu avem zidarie, structura acoperisului realizandu-se din lemn, executia fiind in acest caz mai usoara, mai ieftina si mai rapida.

O mansarda presupune ziduri pe conturul cladirii de aproximativ 1,40 m inaltime si alte ziduri interioare inalte care vor sustine acoperisul. Peste toate zidurile se vor turna centuri din beton armat. In cazul in care se doreste un spatiu liber la mansarda, fara compartimentari, sarpanta se va sprijini fie pe stalpi si grinzi din beton armat, fie pe stalpi si grinzi din lemn.   

La o mansarda locuibila, compartimentata, e bine sa optam si pentru un tavan, atat din considerente estetice, cat si pentru a nu incalzi un volum de aer mult mai mare decat este necesar. Solutia indicata este realizarea unui tavan din gips - carton.

 

  mansarda | beton | tavan | pod
Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
1. mansarda 11:37 | 27 August
Spita Stefan
Sunt perfect de acord cu dvs. dar am o mare problema cu primaria Cumpana deoarece imi impune la receptia finala a casei mele sa plachez cu gips carton la mansarda pana sus la coama fara a mai avea posibilitatea sa fac un mic pod [sa inchid tavanul inclinat al mansardei cu rigips pe orizontal] E NORMAL?? Ei considera ca este etaj asa. In proiect am mansarda.
 
... podul de la Cernavoda a fost proiectat si construit de Anghel Saligny?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse

banner_pc4.jpg

 

reviste2 300x100.gif