În Brașov: vilă elegantă înconjurată de verdeață

16 martie 2017 , 1010 afisari

Realizată din cărămidă, pe structură din beton, locuința are patru niveluri – S + P + 1 + M – și o amprentă la sol de 105 metri pătraţi.

Citește si: Design clasic elegant într-o vilă din Brașov

Arhitectura exterioară este una simplă, de paralelipiped, alura de casă de munte fiind dată de acoperișul cu pante foarte înclinate. Un element de design este asigurat de placarea cu piatră naturală a soclului și a colțurilor casei. Terasele și balcoanele oferă un plus de dinamism fațadelor, la fel și lucarnele ce străpung acoperișul.

Elementul de rezistență al exteriorului îl reprezintă însă construcțiile din grădină. O alee șerpuită, umbrită vara de o pergolă din lemn, face legătura între partea din spate a casei și micul ansamblu de vară, compus dintr-o înșiruire de câteva construcții de inspirație austriacă. Aici, proprietarii au amenajat un grătar acoperit, o bucătărie de vară, dar și un loc de relaxare cu aer de vacanță.

Citește si: Vilă modernă în Constanța cu atmosferă caldă și primitoare

Atuurile locuinței

Cele mai mari atuuri ale imobilului sunt suprafața de teren mai mult decât generoasă de care beneficiază şi curtea amenajată cu zone speciale, dedicate petrecerii timpului în aer liber.

Citește si: Un decor ce reînvie eleganţa vremurilor de altădată

Vara, pergola șerpuitoare din lemn este acoperită aproape în totalitate de plante cățărătoare, oferind umbră până la locul de interes al grădinii.

Bucătăria de vară este foarte spațioasă, complet utilată și prevăzută cu un blat de lucru foarte generos, la care pot lucra mai multe persoane simultan.

Citește si: Functionalitate maxima intr-o casa atipica

Căsuța din grădină

Căsuța pentru pitici este visul oricărui copil şi chiar și al... adulților. Are verandă, ferestre cu ancadramente din lemn și o ușă roșie în care este decupată o inimă. Exteriorul căsuței de vară este inspirat de casele de munte din Austria și Elveția, fiind decorat cu elemente din lemn ce creează forme geometrice asimetrice pe fațada vopsită în alb.

În sezonul rece, căsuța de vară are intrarea (concepută ca o prispă) acoperită cu folie de plastic special concepută pentru terasele exterioare.

Citește si: În 35 de mp: ce frumos poate fi un apartament amenajat simplu

Detalii care contează

Amplasare: Brașov

Tipul locuinței: vilă

Citește si: La 24 km de Bucureşti: reşedinţă pentru o familie cu doi copii

Niveluri: 4 (S + P + E + M)

Număr camere: 5

Suprafață locuință: 325 mp

Citește si: În Braşov: vilă pe trei niveluri cu detalii inedite

Suprafață teren: 1.600 mp

Anul construirii: 1998

Pentru imagini cu detaliile casei și grădinii accesați galeria foto.

Citește si: Stilul scandinav îmbrăţişează creativitatea în acest apartament tineresc

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Comentarii

Newsletter