În Brașov: vilă elegantă înconjurată de verdeață

16 martie 2017 , 1386 afisari

Realizată din cărămidă, pe structură din beton, locuința are patru niveluri – S + P + 1 + M – și o amprentă la sol de 105 metri pătraţi.

Citește si: Casă la curte construită într-o localitate pitorească

Arhitectura exterioară este una simplă, de paralelipiped, alura de casă de munte fiind dată de acoperișul cu pante foarte înclinate. Un element de design este asigurat de placarea cu piatră naturală a soclului și a colțurilor casei. Terasele și balcoanele oferă un plus de dinamism fațadelor, la fel și lucarnele ce străpung acoperișul.

Elementul de rezistență al exteriorului îl reprezintă însă construcțiile din grădină. O alee șerpuită, umbrită vara de o pergolă din lemn, face legătura între partea din spate a casei și micul ansamblu de vară, compus dintr-o înșiruire de câteva construcții de inspirație austriacă. Aici, proprietarii au amenajat un grătar acoperit, o bucătărie de vară, dar și un loc de relaxare cu aer de vacanță.

Citește si: Casă românească superbă, cu detalii de inspiraţie mediteraneană

Atuurile locuinței

Cele mai mari atuuri ale imobilului sunt suprafața de teren mai mult decât generoasă de care beneficiază şi curtea amenajată cu zone speciale, dedicate petrecerii timpului în aer liber.

Citește si: În Corbeanca: o casă care oferă confort și multă liniște

Vara, pergola șerpuitoare din lemn este acoperită aproape în totalitate de plante cățărătoare, oferind umbră până la locul de interes al grădinii.

Bucătăria de vară este foarte spațioasă, complet utilată și prevăzută cu un blat de lucru foarte generos, la care pot lucra mai multe persoane simultan.

Citește si: În Mogoșoaia: casă de vacanță transformată în reședință permanentă

Căsuța din grădină

Căsuța pentru pitici este visul oricărui copil şi chiar și al... adulților. Are verandă, ferestre cu ancadramente din lemn și o ușă roșie în care este decupată o inimă. Exteriorul căsuței de vară este inspirat de casele de munte din Austria și Elveția, fiind decorat cu elemente din lemn ce creează forme geometrice asimetrice pe fațada vopsită în alb.

În sezonul rece, căsuța de vară are intrarea (concepută ca o prispă) acoperită cu folie de plastic special concepută pentru terasele exterioare.

Citește si: Locuinţă modernă, cu suprafeţe vitrate mari

Detalii care contează

Amplasare: Brașov

Tipul locuinței: vilă

Citește si: O amenajare 100% pe gustul proprietarilor

Niveluri: 4 (S + P + E + M)

Număr camere: 5

Suprafață locuință: 325 mp

Citește si: O casă automatizată, dotată cu sisteme de top

Suprafață teren: 1.600 mp

Anul construirii: 1998

Pentru imagini cu detaliile casei și grădinii accesați galeria foto.

Citește si: În stil rustic românesc: casă de vacanță realizată din bușteni

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Comentarii

Newsletter