Acasa la Bahmu si Prigoana

08 februarie 2010 , 837 afisari

Personalitati complexe, cei doi ne par familiari, cunoscuti si lipsiti de secrete datorita numarului mare de aparitii la TV pe care le-au acumulat de-a lungul timpului. Si totusi, am avut curiozitatea sa aflam ce se ascunde in spatele imaginii publice, motiv pentru care le-am facut o vizita acasa.

Intotdeauna am privit locuinta ca pe o reflectare a personalitatii intr-o oglinda cu adevarat magica: designul de interior. Cand vezi o casa amenajata complet de la zero si, in plus, mai auzi si istoria ei, ajungi sa descoperi o fata mai intima a personalitatii proprietarilor. Una pe care n-o vezi de obicei in societate. Casa familiei Adriana Bahmuteanu-Silviu Prigoana este un exemplu foarte bun in acest sens. In momentul achizitionarii, adica in 2003, aceasta se afla intr-un stadiu avansat de constructie. Imobilul dispune de parter, un etaj si o mansarda. Lucrarile au inceput in 2007, motivate in principal de dorinta cuplului de a se muta intr-o casa noua impreuna cu primul lor copil. Revenind la istoria casei, constructiei initiale i s-au adaugat un lift si o camera frigorifica. Un garaj a fost transformat in spalatorie. Pentru a intretine o astfel de gospodarie, gazdele noastre au apelat la doua persoane care ii ajuta permanent la treburile casnice.

Stilul clasic nu se demodeaza niciodata

Adriana Bahmuteanu si Silviu Prigoana si-au dorit o casa amenajata intr-un stil clasic, apreciind foarte corect ca tot ceea ce e deja catalogat clasic nu se demodeaza niciodata. Interiorul e de inspiratie britanica – lucru care se poate vedea in cantitatea de lemn folosita atat pentru realizarea mobilierului, cat si pentru imbracarea peretilor. Parterul e un open space delimitat in mai multe zone: living, dining, birou, casa scarii, hol de primire si bucatarie. Pentru a folosi mai bine spatiul, au facut un switch intre doua zone. Mai exact, o terasa neacoperita a devenit bucatarie, iar fosta bucatarie s-a transformat intr-un birou. La etaj se afla dormitorul matrimonial, camera copilului si doua camere de oaspeti folosite in special de baietii domnului Prigoana.

Fara designeri

Pentru amenajarea interioara, n-au apelat la serviciile unor designeri. S-au inspirat din casele tipic englezesti si, nu in ultimul rand, din cele vazute (simtite, traite) in hotelul Bellagio din Las Vegas. Experienta lor de viata si-a spus cuvantul in toate alegerile. Nu au achizitionat mobila sau obiectele de decor in functie de pret, asa ca nu au numai lucruri scumpe. Criteriile de alegere au fost totodata estetice si functionale. Altfel spus, daca le-a placut ceva, au cumparat. De exemplu, canapelele din living sunt de la Mobexpert, iar corpurile de iluminat, de la Atas Lightining. Biroul are peretii imbracati in rafturi pentru carti. Tot aici se gasesc doua fotolii clasice, dragi proprietarilor, retapitate special pentru aceasta incapere. Mobila din bucatarie e facuta la comanda, din lemn, cu blaturi din granit. Pentru achizitionarea electrocasnicelor au colaborat cu firma Darel. Camera copilului e zugravita in alb si bej, iar peretii sunt pictati cu personaje inspirate din animatii sau filme pentru copii. Adriana i-a ales pe Winnie si pe Nemo sa-i tina companie copilului.

Accente personale
Individualitatea unei case e data de accentele personale pe care le adunam de-a lungul timpului. In acest camin gasim o icoana primita de la presedintele Basescu, cu ocazia botezului copilului lor, dar si aparate foto vechi, o pasiune a domnului Prigoana. Adriana colectioneaza lampi Berger, la care tine foarte mult. Pentru cei care nu stiu ce sunt acestea, gasim o descriere amanuntita pe site-ul Adrianei: „In 1898, un chimist francez pe nume Maurice Berger a creat tehnologia catalitica folosita si azi pentru lampile Berger, pentru a elimina mirosul provenit de la fumul de tigara, gatit, animale si alte surse obisnuite. Pentru arderea fara flacara a lampii se foloseste un combustibil cu alcool care nu numai ca improspateaza aerul, ci si elibereaza una din multele miresme pe care le are. Performanta acestor lampi este spectaculoasa.

Concluzii

Lucruri ar mai fi de schimbat sau de imbunatatit. Fiecare experienta de genul acesta te formeaza si te pregateste pentru o alta. Din felul in care au vorbit cei doi despre casa lor, am inteles ca sunt gata s-o ia de la capat, in alta parte, eventual intr-o locatie mai centrala. Daca va fi asa, speram sa va putem prezenta si noua lor locuinta.

Comentarii

Newsletter