Utilizator nou

Izolarea corecta a mansardei

de VELUX , 02 noiembrie 2010 , 6606 afisari

Intrucat acoperisul este mai subtire in comparatie cu peretii exteriori, acesta necesita o izolatie profesionista: materiale de calitate superioara, care sa fie rezistente la umezeala, sa protejeze termic, fonic si contra incendiilor.

Lucrarile de izolare a mansardei constituie o investitie rentabila deoarece se amortizeaza intr-un timp scurt si micsoreaza implicit costurile la incalzire. Chiar si in cazul in care podul casei este nelocuit si nu este planificata o extindere, aceasta se recomanda sa fie izolat, podul neincalzit functionand in acest caz ca o perna de aer termoizolanta.

In cazul in care doriti sa amenajati podul ca spatiu locuibil, este esential sa va asigurati un confort optim in interior (veri racoroase si ierni calduroase, nivel redus de zgomot, ventilatie optima) prin folosirea produselor izolatoare performante.

Mai concret, la interior se recomanda ca acoperisul sa fie izolat cu un strat de vata minerala sau bazaltica. Peste acesta se aplica o folie bariera de vapori, cu rolul de a opri patrunderea in pod a umiditatii. La final se monteaza fie placile de gips-carton, fie clasicele lambriuri din lemn.

O mansarda cu suprafete vitrate mari beneficiaza de ferestre de mansarda VELUX care aduc lumina naturala si aer proaspat. Pentru ca pierderile de caldura din jurul ferestrelor sa fie minime, alegeti produsele de montaj si izolare termica originale, oferite de producatorul ferestrelor de mansarda VELUX, deoarece acestea etanseaza perfect ferestrele in acoperis si reduc semnificativ pierderile de caldura.

· rama de etansare colecteaza apa si o conduce prin canalele de scurgere laterale, eliminand infiltratiile la interior (pret incepand de la 42 euro - fara TVA)

· kitul de izolare termica BDX se instaleaza in golurile care raman intre fereastra si structura acoperisului si are rolul de minimizare a pierderilor de caldura si de a preveni aparitia condensului (pret -37 euro fara TVA)

· folia bariera de vapori BBX reduce riscurile aparitiei umiditatii deoarece protejeaza structura interioara izolatoare din jurul ferestrelor impotriva patrunderii umezelii si a caldurii din interior (pret folie - 22 euro fara TVA).

Aceste produse, impreuna cu o gestionare inteligenta a factorilor ce determina climatul interior – temperatura, umiditate, iluminare, ventilatia, nivelul de zgomot – contribuie la cresterea eficientei energetice a casei, reducand costurile pentru energie.

Detalii pe www.velux.ro

Comentarii

 • crorkservice fiverr

  28 noiembrie 2015 13:49

  UrYJYq Very good post.Really thank you! Want more.

  raspunde comentariului
 • crork service

  09 noiembrie 2015 17:51

  SJJb5s This is a great tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very accurate info Many thanks for sharing this one. A must read post!

  raspunde comentariului
 • crork service

  18 octombrie 2015 7:42

  pxtXFv Appreciate you sharing, great article.Really looking forward to read more. Much obliged.

  raspunde comentariului

Newsletter