Piatra naturala, perfecta pentu pavarea curtii

16 noiembrie 2009 , 1576 afisari

Despre dalele din beton se stie ca sunt cele mai ieftine si au un design usor adaptabil, iar in ceea ce priveste cromatica, aceasta este diversificata.

Piatra naturala este o alta optiune. Piatra confera exteriorului un plus de noblete ce poate justifica pretul destul de piperat al produselui. Un alt avantaj ar fi acela ca piatra este un element integral natural. Este unicat deoarece nu poti gasi doua pietre la fel. Din aceasta calitate deriva, insa, un defect. Deoarece pietrele sunt pastrate cat mai aproape de starea naturala, pentru a pune in evidenta originalitatea acoperirii, acestea pot prezanta mici imperfectiuni. Este bine de stiut ca toate acoperirile din piatra sunt vulnerabile la actiunea acizilor chimici.

Granitul este cel mai dur tip de piatra, insa si pretul este pe masura. Aceasta piatra este putin sau deloc poroasa si se degradeaza foarte usor sub efectul substantelor acide. Culoarea este limpede, deschisa.

Nici marmura nu este de evitat. Din contra, va transforma definitiv zona placata. Din pacate, este mai putin solida si mai putin rezistenta la uzura decat granitul. Intretinerea trebuie sa fie atenta si regulata.

Travertinul face parte din categoria marmurei si comporta mici cantitati ce pot fi acoperite industrial. Culorile merg de la gri la galbui.

Intretinerea pietrei naturale presupune competenta unui specialist, insa este bine de stiut ca trebuie evitat contactul cu nisipul deoarece provoaca zgarieturi la suprafata acoperirii. Se impune curatarea frecventa, fara multa apa si maturarea zonelor placate cu aceste texturi.

Comentarii

Newsletter