Alei de gradina pavate cu materiale naturale

23 iunie 2011 , 2504 afisari

Aleile din piatra naturala sunt preferatele peisagiştilor cu gusturi fine.

Despre ce fel de piatra este vorba, aceasta se decide in functie de posibilitatile financiare ale proprietarului, dar şi de stilul peisagistic abordat.

 Motivele pentru care piatra naturala este regina materialelor destinate aleilor? In primul rand, frumusetea ei, care ramane nealterata de-a lungul intregii perioade de folosire, indiferent de cate decenii vorbim.

In timp, piatra sufera o singura uzura, şi ea fermecatoare: se toceşte, capata luciu, mai ales pe portiunea de alee folosita mai des. Culoarea, daca se schimba, n-o face niciodata in sensul rau.

Piatra nu devine urata in timp, dimpotriva, poate fi din ce in ce mai frumoasa. De pilda, sunt roci bazaltice de tip vulcanic cu mari concentratii de fier, iar altele sunt bogate in cupru. Acest substante oxideaza pe suprafata pietrei, asigurandu-i fermecatoare tonuri de maro, verde, bej, gri, albastru etc. Aşa incat, daca la origine aleea este omogena, are o singura culoare, de-a lungul timpului ea se schimba, evolueaza o data cu gradina.

Avantajele pietrei naturale

In conditii normale de folosire este aproape indestructibila. Este insensibila la actiunea ultravioletelor, are o rezistenta excelenta la uzura, la ciclul inghet-dezghet şi la factorii nocivi de mediu (ploi acide, varsari accidentale de substante agresive etc.)

Dezavantajele pietrei naturale

Pretul de achizitie şi valoarea manoperei: pietrarii sunt mai scumpi decat montatorii de pavele.

Aleile din nisip, pietriş ori spartura

Sunt aproape obligatorii in gradinile de tip mediteraneean, care nu sufera altfel de materiale decat sporadic, ca interventii strict locale. Bine gandite, acest tip de alei pot fi pline de farmec şi pot asigura gradinii un spor binevenit de naturalete. In plus, daca este vorba de un pietriş fin, eventual mici pietre rotunjite din marmura alba, bazalt etc., astfel de alei functioneaza ca veritabile locuri de joaca pentru cei mici, care-şi vor ocupa timpul umplandu-şi buzunarele cu adevarate colectii de pietricele fermecate.

Avantajele pietrişului

Aleea rezultata va fi suta la suta naturala şi ecologica. Farmecul acestui material nu mai trebuie demonstrat: inchipuiti-va o muşcata roşie, cultivata in marginea unei alei cu pietricele de marmura alba şi veti intelege efectul.

Dezavantajele pietrişului

Migreaza spre zonele invecinate, daca nu este constrans sa ramana pe alee (eventual, prin montarea unor benzi intre alee şi gazon). Se umple uşor cu frunze şi alte resturi din gradina, iar singura curatenie adevarata este cu un aspirator de frunze.

Comentarii

 • porn videos

  16 mai 2016 12:25

  BaPcEX This unique blog is really entertaining additionally diverting. I have picked a lot of interesting things out of this source. I ad love to go back again and again. Thanks a bunch!

  raspunde comentariului
 • fuck your mom

  14 mai 2016 1:44

  Major thanks for the blog.Really looking forward to read more. Really Great.

  raspunde comentariului
 • fiverr editor

  06 aprilie 2016 13:27

  sGwbZw Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. After all I all be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  raspunde comentariului
 • fiverr cocoservice

  31 martie 2016 18:25

  b7OSc5 Some genuinely great posts on this site, thankyou for contribution.

  raspunde comentariului
 • fiverr cocoservice

  01 martie 2016 6:33

  aT33F0 Im thankful for the blog article.Really looking forward to read more. Really Great.

  raspunde comentariului
 • crorkservice

  28 noiembrie 2015 17:57

  xR2Urg It as simple, yet effective. A lot of times it as

  raspunde comentariului
 • backlinks

  19 octombrie 2015 5:47

  Gz5BYo Thanks for sharing, this is a fantastic blog post. Really Cool.

  raspunde comentariului

Newsletter