Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Sobele cu serpentina

Spre deosebire de incalzirea clasica pe lemne, sobele cu serpentina din teracota devin destul de avantajoase in ultima perioada mai ales daca iti doresti sa iti montezi cu costuri reduse un sistem de incalzire centralizata.

01.11.2011
 
43873
 
 
Sobele cu serpentina
Sobele cu serpentina
Sursa foto: sobe-cu-serpentina-bacau.blogspot.com
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 296.00 EURO
pret informativ: 50.00 RON
pret informativ: 0.00 RON

In interiorul sobelor cu serpentina va trebui montat un vas de expansiune pentru ca apa sa poata circula astfel dinspre soba spre calorifere, facand astfel circuitul inchis.

Constructia unor astfel de sisteme de incalzire presupune adaptarea sobei clasice de teracota la nevoile intregii locuinte. De aceea, in interiorul sobei se va monta o serpentina fabricata din teava rezistenta la temperaturi inalte. In functie de spatiul pe care vi-l doriti sa il incalziti puteti adapta la soba una sau mai multe astfel de serpentine.

In acest mod, caldura degajata de soba va fi inmagazinata in interiorul serpentinelor, contribuind astfel la incalzirea apei necesara circuitului intern al radiatoarelor de caldura.

In cazul in care iti doresti sa incalzesti un spatiu mai mare este indicat sa construiesti o soba de teracota sau caramida putin mai solida si mai voluminoasa.

Sistemul sobelor cu serpentina a devenit destul de cautat in ultima perioada la noi in tara, ideea fiind importata din sobele clasice italiene, denumite „termocucina”.

Costurile ridicate ale montarii unei centrale pe lemne i-au facut pe multi sa apeleze la astfel de sisteme de incalzire a locuintei, tinand cont de proprietatile unei astfel de sobe de a mentine temperatura chiar si atunci cand focul este stins. Astfel, prin incalzirea unei singure sobe, serpentinele montate vor reusi sa transfere caldura in intreaga casa. Un alt avantaj al sobelor cu serpentina consta in faptul ca acestea reusesc sa aduca constant apa calda la robinetul din bucatarie sau baie, asemenea unui boiler electric, insa cu costuri foarte reduse.

Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
5. sobe cu serpentine 12:20 | 29 August
savin silviu
1 Buna ziua. Vreau sa stiu si eu daca toata instalatia , este montata in interioru sobei sau mai trebuie montat si ceva pe linga , inafara de teava care iese spre calorifere si ceasurile de temperatura. 2 PUTETI SAMI DATI SI MIE CATEVA PRETURI pt . o locuinta de 120mp. CU STIMA
4. soba cu serpentina 12:04 | 20 Mai
Creanga
Scris de fetcu mihai
sunt interesat si eu de o soba cu serpentina daca se poate astept o rezolvare. tel.0731013488 sau pe e-mail.multumesc
acea serpentina nu se va incalzi niciodata mai mult decat temperatura apei ( eu am o asfel de soba de 5 ani)
3. inginer 14:19 | 30 Aprilie
ing. Cristian O
vasul de expansiune NU se ”monteaza in soba”, ci in afara ei. in rest ideea pare buna, e discutabil cat dureaza teava in conditiile de mediu din soba (temp f. mare, gaze de ardere ), in conditiile in care un arzator de fonta intr-o soba mixta (gaz + lemne) dureaza cam 1-2 ani dupa care devine casabil.
2. montaj soba teracota cu serpentina 17:15 | 3 Martie
tudorel vasile
astept cu nerabdare etapele de montare cu foto sau video a serpentinei cu apa ptr alimentare 5 sau 6 radianti sau calorifere
1. soba cu serpentina 09:16 | 8 Februarie
fetcu mihai
sunt interesat si eu de o soba cu serpentina daca se poate astept o rezolvare. tel.0731013488 sau pe e-mail.multumesc
 
... portiunile decojite pe spate ale oglinzilor vechi se repara cu un adeziv transparent si bucatele de folie de aluminiu?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 725.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 50.00 RON

300_250.jpg

 

reviste2 300x100.gif