Renovarea caselor din paianta

15 iulie 2011 , 4443 afisari

Cu toate ca la ridicarea lor s-au folosit materiale eco, precum pamantul si paiele, acestea pot deveni destul de rezistente. Asa se intampla ca astfel de constructii ajung sa aiba o vechime de mai bine de o suta de ani.

Secretul rezistentei caselor din painata consta in efectuarea unor impletituri din trestie sau nuiele umplut mai apoi cu pamant galben si paie. In acest fel, materialele folosite au atras proprietati termoizolante destul de insemnate.

Un mare dezavantaj al caselor din paianta consta in faptul ca acestea ajung sa se degradeze destul de usor in timp, iar modul de executie al lucrarilor de renovare este destul de greoi si implica foarte multa munca.

Renovarea caselor din paianta va trebui facuta cu multa grija si ori de cate ori avem impresia ca apare o fisura in rezistenta fizica a cladirii. Datorita modului sau de construire, casele din paianta sunt un tot unitar a carei unitate nu poate fi mentinuta decat cu multa atentie.

De asemenea, casele din paianta nu au o fundatie continua si de aceea se impune ca acestea sa fie izolate in asa fel incat sa fereasca peretele de eventualele infiltratii. La fel de important este ca locuinta sa fie tencuita cu mortar atat in interior, cat si in exterior. Vopsirea peretilor la exterior nu dau voie umezelii sa se strecoare.

Iata cateva trucuri eficiente pentru renovarea caselor din paianta:

- Aplicati la nivelul peretilor un rand de plasa peste care sa se poata aplica tencuiala;
- In cazul in care locuinta are pana si tavanul din paianta incercati sa il dati jos cu grija si sa bateti pe barnele de sustinere ale acoperisului o dusumea mai rezistenta sau gips-carton;
- In cazul in care va doriti sa mansardati locuinta incercati sa aveti o discutie cu un specialist care sa ii poata verifica gradul de rezistenta;
- Daca doriti sa modificati compartimentarea casei este indicat sa respectati proiectul unui arhitect si sa suplimentati numarul de stalpi sau grinzi de sustinere;
- Materialele folosite pentru acoperis vor face parte din categoria celor usoare – asadar, incercati sa folositi tabla.

Comentarii

 • 5 ways to hack facebook profile

  08 decembrie 2015 18:54

  I have go through number of articles and even gone through many websites,but your work is stunning.Hats off towards your responsibility together with candor.Do hold all of us informed at a later date as well.5 ways to hack facebook profile httpwww.fbhackingtips.ezweb123.com

  raspunde comentariului
 • crork service

  28 noiembrie 2015 13:44

  E3bxFC Starting with registering the domain and designing the layout.

  raspunde comentariului
 • crorkservice seo

  09 noiembrie 2015 16:49

  9A0kvb Wow, marvelous blog layout! How long have you ever been blogging for? you made running a blog look easy. The total glance of your web site is fantastic, let alone the content!

  raspunde comentariului
 • fiverr crorkservice

  08 noiembrie 2015 19:33

  QGBuhI Thank you for your blog post. Really Cool.

  raspunde comentariului
 • backlinks

  19 octombrie 2015 7:23

  rLqVk6 Awesome blog.Much thanks again. Keep writing.

  raspunde comentariului

Newsletter