Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Cum se monteaza vata bazaltica?

Printr-un procedeu simplu, aproape cu nimic diferit de montajul polistirenului. Cu ceva atentie, o mistrie si un cancioc, o poti face singur!

16.08.2010
 
40487
 
 
Cum se monteaza vata bazaltica?
Cum se monteaza vata bazaltica?
Foto: arhiva revista Casa Mea
Cum se monteaza vata bazaltica?
Cum se monteaza vata bazaltica?
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 10.00 RON
pret informativ: 0.00 RON

Unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa fii atent este faptul ca vata bazaltica nu trebuie sa aiba contact cu solul (cu atat mai putin sa fie ingropata in sol! Subliniez: vata bazaltica nu se poate folosi la termoizolarea subterana, a zidurilor demisolului, pivnitei etc.!). Primul rand de vata se pune undeva la 30-40 cm departare de pamant. Primul rand se monteaza pe  un profil de soclu, prins cu dibluri de fatada.

Pe placa izolatoare se aplica mortar adeziv,  in cordon perimetral, precum si 5 turte in interiorul acestuia, apoi placa se lipeste pe zid, prin presare usoara, uniform aplicata asupra intregii suprafete a placii de vata. Ancorarea se face cu dibluri cu rozeta, cu cui metalic, cu suplimentarea acestora in zona colturilor.

Montajul placilor incepe cu sirul din profilul de soclu si se face in rinduri orizontale, unul deasupra celuilalt, evitind formarea unor rosturi pe verticala. Orizonalitatea se pastreaza cu ajutorul unei sfori intinse imediat sub capatul de sus al placilor, dintr-o parte in cealalta a randului de vata.

In zona muchiilor (glafuri verticale sau orizontale, de pilda), se monteaza un profil de colt cu plasa de armare.

 Dupa intarirea mortarului de lipire, pe placile din vata se aplica un mortar adeziv de armare, in care se lipeste, prin apasare cu gletiera, plasa de armare, din fibra de sticla. Ulterior se mai aplica un strat de mortar. Atentie, suprapunera plaselor de armare se face pe cel putin 10 cm!

Ca ultim strat, inainte de tencuiala decorativa, se aplica un grund.

Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
3. Izolatie casa barne de lemn 20:08 | 12 Noiembrie
Bogdan O.
Cum s-ar realiza anveloparea termica cu vata bazaltica pentru o casa din barne de lemn cu un profil de 140 mm? Ma intereseaza pe langa suportii specifici ce fel de adeziv se foloseste.
2. cum combinati culorile din exteriorul casei 10:46 | 23 August
Elena
Scris de IOnescu Ion
Am in curs izolarea termica a unei case P+1 Inclusiv zugavrire " zgariata"),
Va rog sa imi recomandati cateva combinatii de culori pentru : jgheaburi, burlane, pereti, ancadramentele geamurilor si al usii principale de acces, soclu h= 90 cm. (din piatra artificiala)
Acoperisul existent este din tigla rosie.
Ramele ferestrelor, existente, sunt din termopan alb.
Lucrarile fiind in faza finala, va rog sa ...
O sugestie ar fi avand tigla rosie sa optati prntru un jgheab si burlane cat mai apropiate la culoarea acesteia. Daca piatra artificiala este deschisa la culoare atunci puteti folosi o tencuiala decorativa mai inchisa pe majoritatea casei iar incadramentele doua nuante mai deschise. In cazul in care piatra este mai inchisa la culoarea veti folosi o culoare deschisa pentru exterior iar ...
1. Combinatie culori pentru exteriorul casei. 16:03 | 18 August
IOnescu Ion
Am in curs izolarea termica a unei case P+1 Inclusiv zugavrire " zgariata"), Va rog sa imi recomandati cateva combinatii de culori pentru : jgheaburi, burlane, pereti, ancadramentele geamurilor si al usii principale de acces, soclu h= 90 cm. (din piatra artificiala) Acoperisul existent este din tigla rosie. Ramele ferestrelor, existente, sunt din termopan alb. Lucrarile fiind in ...
 
... Aparatele foto digitale folosesc senzori de imagine pentru memorarea initiala a imaginii?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON

patut.jpg

Fotoliu balansoar Metal Glider Recline Hauck

 

 

reviste2 300x100.gif