Utilizator nou

Cum se construieste fundatia?

de Dan Mazilu , 21 aprilie 2010 , 11826 afisari

Vom analiza cazul unei fundatii sapate „in santuri”.

Primul pas ce va fi facut este, desigur, saparea fundatiei. Lucrarea se va face respectand intocmai planul de fundare, in care sunt trecute toate datele importante (cote, largimea fundatiei etc.).

Imediat dupa aceasta se toarna o sapa de beton slab, gros de 4-5 cm, doar sub stalpii de armare (pozitia lor exacta este trecuta pe planul de armare). Rostul acestui beton este de a tine stalpii de armare neimscati in tot timpul turnarii.

Urmatoarea etapa este coborarea in fundatie a armaturii inferioare. Trebuie avut mare grija sa nu se murdareasca cu pamant si, in general, sa nu se surpe pamant in fundatie in timpul acestei operatiuni.

Apoi se toarna talpa fundatiei si se asteapta uscarea ei, cu mare grija ca in aceasta perioada sa nu cada pamant pe beton (se va curata greu, si numai cu un aspirator). In timpul in care se usuca talpa fundatiei se executa si armatura elevatiei apoi, se cofreaza.

Cand pregatirile sunt gata, urmeaza o noua turnare, a elevatiei. Se asteapta uscarea si a acestei portiuni betonate, apoi se decofreaza.

Dupa decofrare, se umple fundatia cu pamant, acesta se uda bine si se lasa cateva zile, sa se compacteze singur. Cand s-a uscat binisor, se compacteaza mecanizat, apoi se toarna pietris deasupra. Peste pietris de pune o folie de polietilena, peste folie polistiren expandat (de regula, gros de 3 cm), apoi plasa de armare a fundatiei. Cand toate sunt gata, se face ultima turnare, placa peste fundatie. Incepand de a doua zi dupa turnare, aceasta se va uda des, pentru a nu aparea fisuri in procesul de uscare a betonului.

Comentarii

 • backlinks

  28 septembrie 2015 0:50

  wZC8Iz Thank you for sharing superb informations. Your website is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject.

  raspunde comentariului
 • crork service

  02 septembrie 2015 14:27

  Es94Pn very nice submit, i definitely love this web site, carry on it

  raspunde comentariului
 • crorkzz

  09 iunie 2015 23:43

  cjvZ8O Very informative post.Thanks Again. Keep writing.

  raspunde comentariului
 • crorkzz

  08 iunie 2015 22:46

  NDXQWS A round of applause for your blog article.Much thanks again. Cool.

  raspunde comentariului
 • matt daemon

  07 martie 2015 8:48

  X3ofPf Hello.This article was really interesting, especially because I was looking for thoughts on this issue last Tuesday.

  raspunde comentariului
 • high quality backlinks

  19 iulie 2014 8:52

  Ri5a52 I really liked your blog.Much thanks again. Cool.

  raspunde comentariului

Newsletter