Cat de eficiente sunt casele pasive

15 martie 2016 , 1699 afisari

Casele pasive se inscriu in categoria caselor ecologice, cu un consum minim de energie. Astfel de constructii sunt bine izolate, etanse, au nevoie de extrem de putina energie pentru incalzire si racire, iar energia necesara incalzirii este produsa de energia solara.

Citește si: Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

In cazul caselor pasive, costurile de incalzire iarna si cele de racire vara sunt reduse cu cel putin 60%. Pe langa materialele speciale, o casa pasiva are o anumita orientare catre soare si o fundatie nu foarte adanca. De asemenea, imita un ecosistem natural in care toate componentele sunt in conexiune. Specialistii in domeniu afirma ca, in construirea unei astfel de locuinte, nu este important ca materialele sa fie foarte ieftine, ci eficiente.

Energia este economisita, printre altele, de izolarea instalatiilor de incalzire si de apa curenta. Tevile sunt ingropate in polistirenul peretilor interiori sau introduse in canalele speciale ale sistemului.

Citește si: Caldura intr-o casa vitrata

Casele pasive au ferestre cu o valoare de izolare termica foarte ridicata. Exista sisteme care dispun de o configuratie inovativa a profilelor ce permit ferestrelor sa raspunda intr-un mod economic cerintelor inalte ale standardului de casa pasiva. Astfel de ferestre garanteaza o izolare termica exceptionala.

Caldura emanata de aparatele din interior, dar si de catre utilizatori, asigura un nivel de confort termic ridicat. Astfel, chiar si la temperaturi exterioare scazute, temperaturile interioare nu scad sub anumite valori.

Pierderile de energie sunt minimizate, iar acumularile sunt maximizate, superizolarea si etanseizarea minimizeaza pierderile. Astfel, izolarea termica deosebita contribuie la un grad de confort ridicat si creste calitatea locuintei.

Citește si: Cum mentii caldura intr-o casa vitrata

Comentarii

 • adiwmqas

  30 noiembrie 2017 8:42

  ryPXW7 vwfpfmvnebuu, url=httpvmkkeojtcztr.comvmkkeojtcztrurl, link=httpesrnexaxtsps.comesrnexaxtspslink, httpimuxkbfdrwxt.com

  raspunde comentariului
 • JimmiNil

  30 noiembrie 2017 0:17

  5XSrbT httpwww.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

  raspunde comentariului
 • rgljuvdg

  30 ianuarie 2017 13:54

  pKiS47 hukgbcjivjpj, url=httpkidsbqpsztic.comkidsbqpszticurl, link=httphbnhwchvdruk.comhbnhwchvdruklink, httpkpmmyhgixffm.com

  raspunde comentariului
 • ecmzmexepde

  13 iunie 2016 14:45

  ninzyl kmtluvnusgbn, url=httpgpeiumuaglda.comgpeiumuagldaurl, link=httpaktonxtqxraw.comaktonxtqxrawlink, httpfedqqzszfhnd.com

  raspunde comentariului
 • lsqooeilrba

  24 mai 2016 11:22

  Z4Hd2X virfdxcaxvjt, url=httponqudxlvzrxp.comonqudxlvzrxpurl, link=httpqszuartlmaut.comqszuartlmautlink, httpvdgnbshpclsi.com

  raspunde comentariului
 • Gabi P.

  15 martie 2016 13:07

  Buna ziua,unde se gasesc pe piata din Romania asemena fereste cu o valoare de izolare termica foarte ridicata?Multumesc.

  raspunde comentariului

Newsletter