Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Casele din busteni - frumoase si rezistente în timp

În aceasta perioada destul de tulbure din punct de vedere economic, majoritatea oamenilor îsi îndreapta atentia catre casele ieftine, dar în acelasi timp durabile.

30.11.2009
 
22234
 
 
Casele din busteni - frumoase si rezistente în timp
Casele din busteni - frumoase si rezistente în timp
Foto: arhiva revista Casa Mea
Casele din busteni - frumoase si rezistente în timp
Casele din busteni - frumoase si rezistente în timp
Casele din busteni - frumoase si rezistente în timp
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 227.00 EURO
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 199.00 RON
pret informativ: 480.00 RON

Fie ca este vorba de cele pe structura metalica, de lemn sau construite din busteni de lemn, aceste case se dovedesc o alegere excelenta si, în acelasi timp, ecologica.

Daca despre casele pe structura metalica sau din lemn am tot vorbit, ne-am gândit de data aceasta sa abordam constructia caselor din busteni Casele din lemn se evidentiaza în primul rând prin folosirea optima a materialului lemnos, care exceleaza prin rezistenta, stabilitate, greutate proprie redusa - care diminueaza astfel impactul seismic, durabilitate, confort termic ridicat si pret competitiv.

Asa cum se întâmpla în cadrul oricarei case, prima data trebuie sa faceti fundatia. Este indicat ca aceasta sa fie efectuata în sistem clasic, din beton, întrucât va sustine viitoarea casa. Prin urmare, trebuie sa fie rezistenta.

Dupa ce ati depasit faza de fundatie, deja puteti visa la noua dumneavoastra casa. Casele din lemn se fac mai usor decât cele în sistem clasic si nu va trebui sa va implicati în procedeul de constructie, ci sa lasati firma pe care ati contractat-o si care este specializata în ridicarea caselor din busteni sa faca lucrul acesta. O prima operatiune este aducerea lemnului. Acesta trebuie sa fie adus în stare bruta, verde, exact asa cum a fost taiat. Se decojeste manual cu ajutorul unor cutite mari, denumite în acea parte a Bucovinei „cutitoaie”. Fiecare bustean curatat se asaza unul peste altul, conform planului arhitectului, deoarece casa trebuie realizata toata odata; nu se poate face doar un perete si dupa un timp, un altul. Stilul de îmbinare a lemnului se numeste „încheierea în mâgla”.

Dupa ce constructia este gata, casa nu trebuie locuita timp de sase luni. În acest interval, lemnul trebuie slefuit, ignifugat si insectofungizat. Aplicarea acestor solutii se face prin pulverizare în mai multe straturi succesive. Materialul devenit ignifug are o rezistenta la foc pâna la 90 de minute de expunere la flacara. Prin intermediul acestor operatiuni, lemnul capata aceleasi proprietati ca materialele traditionale. Casele din lemn sunt executate în 10-12 saptamâni. La o casa cu o suprafaţă construită desfăşurată de 110 mp sunt utilizati 120 de metri cubi de lemn, ceea ce înseamna, în bani, aproximativ 20.000 de euro. Spunem aproximativ deoarece la calcularea pretului lemnului se tine cont de calitatea acestuia si de numarul de îmbinari necesare realizarii casei. Se adauga 15.000 de euro manopera si ajungem la concluzia ca o casa din busteni costa în jur de 35.000 de euro, fara sa socotim pretul fundatiei. 

Material realizat cu sprijinul firmei Legnosistem

Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
1. case ieftine ca braga! 18:24 | 14 Noiembrie
yo
Fugi de aici domule cu casa asta ieftina! Pai spuneai ca una din busteni este mai eftina ca una din caramida. Eu am construit casa din caramida de 150 m.p. cu 20.000 euro , numai din materiale scumpe si de calitate.Iar despre case din busteni, am contactat firme specializate si au spus ca au pretul intre 120-150 euro/m.p. la rosu, deci si busteni si manopera in acest pret.
 
... stejarul este un simbol al puterii si rezistentei, fiind ales ca arbore reprezentativ pentru mai multe tari?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse

patut.jpg

Carucior trio Hauck Condor

 

 

reviste2 300x100.gif