Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Boltarii din beton

Cum se fabrica? La ce sunt buni? Aflati in doua minute, citind acest articol!

02.07.2010
 
23168
 
 
Boltarii din beton
Boltarii din beton
Boltarii din beton
Boltarii din beton
Boltarii din beton
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 8.15 EURO
pret informativ: 72.00 RON
pret informativ: 980.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON

Cum se fabrica boltarii? Relativ simplu.  Betonul semiuscat este turnat in matrite speciale, apoi presat cu ajutorul vibropreselor.

In principiu, exista doua mari tipuri de boltari: de zidarie si de fundatie. In functie de aceste destinatii, ei au anumite forme si, in general, caracteristici bine definite.

Boltarii de fundatie se folosesc pentru constructia fundatiilor zidurilor portante, fie ca este vorba de cladiri industriale, fie ca este vorba de cladiri civile. Domeniul de aplicabilitate? Universal, incepand de la pivnita, continuand cu garajul si eventuale anexe ale cladirii! Structurile astfel construite pot fi consolidate prin turnarea betonului armat direct in zidarie, fara o cofrare prealabila.

Boltarii de zidarie pot fi utilizati aproape oriunde se impune construirea unui zid, inclusiv la construirea unui gard! Cu acelasi succes pot fi utilizati atat la construirea zidurilor exterioare, cat si la ridicarea celor interioare.

Un caz special este cel al boltarilor din beton ce imita piatra despicata. Acestia au rol nu doar functional, ci si decorativ, cu ajutorul lor se poate construi o fatada foarte frumoasa!

Avantajele folosirii boltarilor? Sunt de marime mare, deci se lucreaza cu spor, peretii se ridica vazand cu ochii. In comparatie cu, de pilda, caramida ceramica, lucrul este mai mult decat evident. Un alt avantaj este dimensiunea exacta, cu implicatii pozitive asupra timpului de lucru, a costului manoperei si, mai ales, a calitatii lucrarii executate.

Dezavantaje? Termoizolarea deficitara, ca in cazul oricaror elemente (prefabricate sau nu) din beton. De acest dezavantaj se poate scapa, insa, cu a jutorul tehnologiilor moderne de termoizolare.

Pretul actual al boltarilor? Cel putin pana in primele zile ale lui iulie, un bloc cu dimensiunile 50 x 20 x 15 cm costa in jur de 2.8- 3.2 lei (precizam ca intra 67 de bucati la metrul cub), in functie de producator si de cel care-l vinde. Pentru sfarsitul lui iulie nu mai garantam nimic!

Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
 
... o grosime a lemnului de numai 3 cm are aceeasi valoare izolatoare ca a unei suprafete de beton de 40 cm grosime?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse
de la 8.15 EURO
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 263.00 RON
de la 54.00 RON
de la 0.00 RON
de la 2270.00 RON

300_250.jpg

 

reviste2 300x100.gif