Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Polistiren vs. vata minerala

Intotdeauna au existat dezbateri in jurul „titlului” de „Cel mai Bun Material Izolant”, insa vata minerala este fara indoiala in top. Desi polistirenul a fost, si este in continuare, folosit in mod „industrial” in cazul placarilor exterioare ale constructiilor, el are un adversar „feroce” si anume vata minerala de sticla si cea bazaltica.

07.09.2012
 
16142
 
 
Polistiren vs. vata minerala
Polistiren vs. vata minerala
www.bricostore.ro
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 2270.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 54.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON

Se pare ca, dupa mai multi ani de cercetare si experienta, polistirenul nu ar fi cea mai recomandata sau cea mai buna solutie pentru izolatiile exterioare, pe termen scurt sau lung. Avantajul major al polistirenului este dat de pret, acesta fiind mai ieftin si mai accesibil, spre deosebire de alte materiale izolante.

Iata care sunt principalele probleme pe care le poate ridica izolarea fatadelor cu polistiren:

1. Polistirenul este usor inflamabil, in timp ce vata minerala este ignifuga, adica nu intretine arderea. De asemenea, calitatea polistirenului poate fi indoielnica, deoarece standardul setat la nivel european nu prea este intrunit, dupa cum precizeaza specialistii in constructii.

2. O alta problema ridicata de polistiren ese aceea ca nu permite peretilor sa „respire”, deoarece etanseaza cladirea. Asadar, exista riscului aparitiei mucegaiului si igrasiei. Vata minerala, din nou, nu permite dezvoltarea microorganismelor, indiferent de tipul lor.

3. Sustenabilitatea este, de asemenea, indoielnica, avand in vedere ca, in timp, polistirenul poate suferi modificari, se mai „aseaza” sau poate fi consumat de insecte, asadar are o rezistenta mecanica scazuta. Vata minerala are din nou de castigat pentru ca nu isi pierde din proprietati odata cu trecerea anilor.

4. Lipsa unei aerisiri adecvate care poate duce la formarea condensului si automat la instalarea umezelii este un alt dezavantaj al polistirenului deoarece peretii vor ramane uzi, iar pe timpul iernii vor ingheta, scopul izolarii fiind egal cu zero. In schimb, vata minerala nu interactioneaza in niciun fel cu apa, este „imuna” si se mentine uscata tot timpul.

 

Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
2. Toate argumentele sunt sunt prezentate eronat de c 15:54 | 7 Septembrie
George Bocai
Autorul acestui articol ne prezinta doar argumentele (puerile) ale producatorilor de vata minerala. Se poate demonstra foarte usor, cu studii stiintifice realizate de laboratoare independente si nu de catre cele ale producatorilor de vata, ca polistirenul expandat este net superior vatei minerale. In primul rand, faptul mult-clamat ca vata este complet incombustibila nu este adevarat. Ne aducem ...
1. Sunt diferente intre materialele de izolatii. 13:03 | 7 Septembrie
olaru
Izolarea termica inseamna obstructionarea circulatie aerului la nivel molecular. Polistirenul izoleaza mult mai bine decat vata minerala, motiv pentru care umiditatea este mai risdicata in spatiile unde este utilizat polistiren. Vata minerala nu izoleaza la nivelul polistirenului, de aceia putinul aer care mai circula transporta caldura dar si umiditatea. Se spune ca peretele respira. Costul si ...
 
... cuptorul cu microunde a fost inventat de un om de stiinta, care, trecand prin dreptul unui tub radar de masurare a vitezei, a observat ca, ciocolata din buzunarul sau s-a topit?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse

patut.jpg

Scaun auto Maxi Cosi Priorifix 9-18 kg

 

 

reviste2 300x100.gif