De ce e bine sa hidroizolezi baia si cum se face

15 martie 2016 , 3089 afisari

Conditiile de umezeala specifice salii de baie conduc in timp la deteriorarea finisajelor si a instalatiilor. Procesul se accentueaza considerabil atunci cand baia are un perete exterior sau cand nu poseda un sistem de ventilatie care sa functioneze normal. Vei rezolva aceste probleme cu o hidroizolatie de calitate. In plus, vei fi un vecin mai bun, pentru ca nu-i vei mai  inunda pe ceilalti locatari ai blocului in caz ca ti se sparge o teava!

Citește si: Finisaje moderne pentru un living open space

Faianta si gresia vor rezista mai mult in timp daca  realizezi o impermeabilizare elastica a suportului pe care vor fi montate.

Asadar, pentru hidroizolarea peretilor si pardoselii, dar si a cabinei de dus, iti recomandam folosirea unei membrane flexibile, cu uscare rapida.

O alegere inspirata este Mapegum WPS, de la Mapei. Acesta e un produs sub forma de pasta, gata de utilizare, conceput special pentru suprafetele de interior expuse la umiditate, peste care se vor monta finisaje ceramice sau din piatra naturala.

Citește si: De ce este important chitul de rosturi și cum îl alegi

Pasta hidroizolanta se aplica usor pe orice suprafața – gips carton, tencuieli din gips sau pe baza de ciment, zidarie din BCA si panouri din lemn stratificat, suprafete suport pe baza de ciment, anhidrice, lemn, magnezice sau placaje ceramice si din piatra naturala existente, dar care se trateaza mai intai cu amorsa de aderenta.

Etape de lucru

Citește si: Șapa potrivită pentru pardoseli intens circulate

1. Pregatirea suportului

- Curata bine suprafata pe care urmeaza s-o hidroizolezi. Mucegaiul, grasimea sau vopseau ramase pe suport ar putea reduce aderenta materialului hidroizolant.

- Suportul pe baza de ciment trebuie sa fie stabil si perfect uscat. Substraturile care sunt foarte absorbante sau pe baza de gips trebuie tratate inainte cu o amorsa. Inainte sa aplici hidroizolatia, asteapta sa se usuce amorsa!

Citește si: Cum scapati de umezeala de la subsol

2. Aplicarea produsului

- Aplica pasta hidroizolanta in straturi subtiri si uniforme, cu o spatula, un trafalet, o bidinea sau prin pulverizare (cand este necesar, produsul se dilueaza cu apa – maxim 5%).

Citește si: Soluții eficiente pentru reparații rapide

- Inainte sa aplici un nou strat, asteapta sa se usuce primul (1-2 ore in functie de temperatura).

- Aplica stratul urmator prin metoda „mainilor incrucisate”.

-  Asigura-te ca nu au ramas goluri si zone neacoperite, cauzate de imperfectiunea stratului suport.

Citește si: De ce sa-ti izolezi balconul si ce materiale sa folosesti

3. Montarea placilor ceramice

Dupa aplicarea hidroizolatiei trebuie sa astepti ca aceasta sa se usuce. Procesul dureaza intre 12 si 24 de ore pentru un suport absorbant sau 4-5 zile pentru un suport neabsorbant.

Citește si: Parchetul, confort si rezistenta

Pentru a garanta continuitatea hidroizolatiei este indicat ca la imbinarile suprafetelor perete - pardoseala, perete - perete si la sifonul de scurgere sa folosesti o banda cauciucata inainte de aplicarea hidroizolatiei.

O gasesti tot la Mapei, unde sunt disponibile si piese speciale pentru a fi folosite la colturi, guri de scurgeri sau strapungerile tevilor prin pereti.

 

 

Comentarii

 • zwluamixe

  27 octombrie 2016 5:36

  SzU3L0 wtlixqwrwkga, url=httpdnhiwrvhlgou.comdnhiwrvhlgouurl, link=httpmwlqojxenvmk.commwlqojxenvmklink, httpigmvwhnkuegh.com

  raspunde comentariului
 • Angela

  05 aprilie 2016 17:39

  Eu cred ca inainte de a ne gandi la aspiratoare trebuie sa avem in vedere materialele folosite in pentru mobilier, pentru parchet, pentru grasie si faianta dar mai ales la hidroizolatiile blocului, daca e sau nu anvelopat. Concret, degeaba ai cel bun aspirator daca stai intr-o zona plina de praf si blocul este vechi, ai igrasie iar vecinii n-au grija de scara blocului sau arunca gunoiul aiurea. Din aceasta cauza am abandonat zona de sud-vest a Capitalei, inainte stateam undeva in zona Drumul Taberei si de cand m-am mutat in N-E Bucurestiului nu mai am atat de multe probleme. In primul rand nici praful nu e mai e atat de dens pentru ca am un bloc realizat cu materiale ca calitate si anvelopat.

  raspunde comentariului

Newsletter