Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Soba din teracota - caldura traditionala

Desi in momentul actual avem la dispozitie variante foarte moderne in materie de incalzire, traditionala soba nu a disparut din topul preferintelor.

30.04.2012
 
11766
 
 
Soba din teracota - caldura traditionala
Soba din teracota - caldura traditionala
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 2270.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 54.00 RON

Si asta pentru ca soba aduce un plus la capitolul atmosfera prin dimensiuni si rafinamentul lucraturii, impunându-se ca element central al amenajarii.

Exista mai multe variante de sobe, ce propun texturi diferite (cu influenta asupra calitatilor functionale).

Tipul de combustibil care se alege pentru sistemul de incalzire al casei este dat de costurile sale, distanta de la care trebuie transportat, cât si tendintele pe plan mondial. In zonele de munte, este logic ca sistemul de incalzire cu lemne sa reprezinte o solutie buna. De asemenea, in mediul rural este la dispozitie masa lemnoasa. De la fiecare hectar de padure se pot procura anual cca. 8 mc lemne numai din igienizare. In acest caz, cu 2,5 - 3 ha padure, o gospodarie rurala poate sa-si asigure necesarul de incalzire. La fel se pot folosi resturile de la igienizarea pomilor fructiferi si a vitei de vie. Folosirea incalzirii cu masa lemnoasa este deci o solutie ecologica ce merita a fi luata in considerare.

Combustibilul este important si in determinarea randamentului unei sobe. Desi nu poate atinge randamente foarte ridicate, totusi sobele pe lemne pot ajunge, daca sunt bine construite si intretinute, pâna la 75%. Insa, sobele care functioneaza cu lemne sunt mult mai apropiate de conceptul traditional.

Sobe din teracota

Acestea prezinta o putere de acumulare crescuta, datorita caramizilor refractare plasate la interior si placarii ceramice la exterior. Acest tip de soba, cum este cel propus de TONDACH România, absoarbe caldura si o redistribuie lent. Randamentul este crescut. Este necesara o scurta perioada de combustie pentru o lunga emisie de caldura. Sobele de acest fel sunt fabricate de obicei pe masura, astfel incât marimea, forma si tipul de imbracaminte pot varia. Sobele de teracota propun doua variante: cele integral realizate din caramizi refractare si cele mixte (ce au in plus un arzator din fonta). Daca in primul caz exista inconvenientul ca soba se incalzeste lent (in cateva ore), astfel incat trebuie aprinsa din timp, varianta cu arzator din fonta permite emisia caldurii dupa aproximativ un sfert de ora.

De remarcat ca sobele din teracota pot fi utilizate ca varianta de incalzire principala, o soba putand fi „impartita" intre mai multe camere. 

Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
 
... portiunile decojite pe spate ale oglinzilor vechi se repara cu un adeziv transparent si bucatele de folie de aluminiu?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 199.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON

banner_pc4.jpg

 

reviste2 300x100.gif