Instalatiile electrice interioare

18 februarie 2010 , 3167 afisari

Primul sfat este legat de calitate: nu alegeti decat materiale si aparataje de cea mai buna calitate. In instalatiile electrice nu-i loc de falsuri sau rebuturi!

Tot in ceea ce priveste materialele, acestea trebuie sa reziste fortelor curentilor de scurtcircuit ce pot aparea oricand in timpul exploatarii.

Aparatele de protectie la scurtcircuit si suprasarcina vor fi de aceeasi fabricatie.

Tablourile si stelajele vor fi protejate contra coroziunii, cu gradul de protectie IP54. Acestea vor fi pozitionate pe pereti astfel incat accesul sa fie exclusiv frontal.

Circuitele vor fi protejate in tuburi din PVC sau chiar tuburi metalice, montate ingropat sau aparent. Acestea se vor prinde cu accesorii de montare omologate (dibluri, bratari, console, cleme), de cat mai buna calitate. Dozele pentru montaj ingropat vor fi din plastic. Dozele de derivatie se monteaza astfel incat capacul lor sa fie in acelasi plan cu stratul de finisaj al peretelui.

Legaturile dintre cabluri trebuie sa garanteze contacte cu rezistenta de trecere minima, stabile in timp. Aceste legaturi se fac numai in doze si cutii de legatura. Orice alt loc (plinte, goluri si treceri prin elementele de constructie, ori chiar in interiorul tuburilor de protectie) se exclude cu desavarsire.

Respectarea codului culorilor este litera de lege. Astfel, verde/galben se foloseste pentru conducta de protectie, albastru deschis pentru nulul de lucru, iar pentru faza, rosu, albastru inchis sau mov.

Comentarii

 • gordon

  11 august 2015 12:21

  4rU42s httpwww.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

  raspunde comentariului
 • crorkz mattz

  16 ianuarie 2015 3:39

  7PXwPI Very efficiently written article. It will be valuable to anybody who usess it, including yours truly . Keep up the good work - for sure i will check out more posts.

  raspunde comentariului
 • crorkz matz

  05 august 2014 4:54

  hnZnV7 Very informative article post.Really looking forward to read more.

  raspunde comentariului
 • crorkz matz

  04 august 2014 3:16

  GDWAOA Really informative blog.Much thanks again.

  raspunde comentariului

Newsletter