Cum poti sa scazi costurile de incalzire

12 ianuarie 2016 , 1800 afisari

Uneori, pe timpul iernii, facturile sunt nejustificat de mari, ceea ce impune reevaluarea modului in care folosesti sursele de caldura. Pe langa asta, este necesar sa iei si o serie de masuri menite sa previna pierderile inutile de caldura.

Izoleaza peretii exteriori (mai ales daca ai camere pe colt) si vei vedea cum se vor reduce costurile la intretinere. In cazul in care locuiesti la ultimul etaj, este necesar sa izolezi si tavanul.

Daca tamplaria este veche, din lemn, izoleaz-o cu un burete adeziv. La fel poti proceda si cu usa de exterior, pentru a nu permite patrunderea aerului rece in interior.

Tine usile camerelor inchise, ca sa nu incalzesti inutil spatiile de trecere (holurile).

Evita sa usuci hainele pe calorifer, deoarece vei consuma mai multa energie pentru incalzirea camerei.

Daca ai jaluzele exterioare, lasa-le in jos atunci cand temperaturile sunt foarte scazute.

Citeste si: Tipsuri pentru reducerea consumului de energie electrica

Inchide caloriferele pe toata durata aerisirii incaperilor, precum si atunci cand lipsesti de acasa mai mult timp.

Daca ai centrala de apartament, ar fi bine sa iti iei un cronotermostat. Acesta iti permite sa setezi plaje diferite de temperatura, in functie de programul tau zilnic. Astfel, nu vei consuma mai multa energie decat este necesar.

Foloseste aparatul de aer conditionat doar atunci cand ai neaparat nevoie, pentru a evita cresteri uriase la facturi. Daca il cureti si ii schimbi filtrele o data la 30 de zile, va fi mult mai eficient. 

Citeste si: Incalzirea prin pardoseala: confort, spatiu si economie

Comentarii

 • irblvovpo

  16 noiembrie 2016 6:10

  W0aN1o pjpllttmithg, url=httpruxwxiueqmyl.comruxwxiueqmylurl, link=httpgwduihupofrs.comgwduihupofrslink, httpnbpzvwblljgq.com

  raspunde comentariului
 • Alina

  13 ianuarie 2016 12:08

  Navighezi zilnic 2-3 ore pe internet?De ce sa nu iti petreci acest timp cu folos, colaborand cu noi part-time sau full time, iti poti creste substantial veniturile lunare, plata este garantata prin contract legal de comision iar instruirea se face gratuit prin e-mail!Sunt necesare cunostinte minime de utilizare a calculatorului , de lucru cu documente word si pdf, rabdare, perseverenta si atentie la detalii. Pentru informatii trimite mesaj cu textul PROIECT la adresa de mail cmalina10yahoo.com

  raspunde comentariului

Newsletter