Facebook Connect

life style inspiratie casa bricolaj interior gradina proiecte echipamente shopping agenda

Cum sa construiesti o casa sanatoasa?

Europenii isi petrec 90% din viata in spatii inchise. In aceste conditii, aerul curat si un mediu ambiental placut devin vitale.

27.09.2010
 
8953
 
 
Cum sa construiesti o casa sanatoasa?
Cum sa construiesti o casa sanatoasa?
Foto: homesandcottages.com
Cum sa construiesti o casa sanatoasa?
Cum sa construiesti o casa sanatoasa?
Recomandarea noastra
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 199.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON
pret informativ: 0.00 RON

Casa ideala trebuie sa fie bine izolata si totodata sa permita ventilarea aerului. Materialele conventionale, sintetice, incep sa piarda teren la acest capitol in fata materialelor de constructie naturale, care asigura un mediu placut si sanatos. 

Necesitatea unui mediu interior placut
Potrivit studiilor, in locuintele construite cu materiale artificiale exista zeci de compusi organici nocivi, care pot conduce la infectii ale cailor respiratorii si pulmonare. Romanii, ca si restul europenilor, resimt din ce in ce mai acut nevoia de a cauta alternative sanatoase pentru mediile in care traiesc.

Tocmai de aceea, s-a dezvoltat si la noi o piata a importatorilor de materiale de constructie naturale, fabricate prin procese ce presupun un consum redus de energie si din ingrediente ce provin din surse naturale si regenerabile. Vopselele naturale sunt primele pe lista clientilor romani. Combinand pamantul colorat, pigmentii minerali, rasinile si uleiurile vegetale folosite ca lianti, si nu in ultimul rand diluantul universal (apa), rezulta vopsele naturale, a caror calitate nu este cu nimic inferioara celor sintetice. “Inainte de a cumpara, persoanle alergice se pot asigura ca vopseaua dorita nu contine niciun ingredient periculos. Produsele destinate copiilor, de exemplu, pot fi tratate cu materiale a caror compozitie o cunoastem si de care ne-am asigurat.”, declara oficialii Naturalpaint SRL.

Izolarea cu materiale de constructie naturale
Materialele naturale izolante cuceresc tot mai mult teren si noi domenii de utilizare, si asta pentru ca protejeaza atat pe timp de iarna, impotriva inghetului, cat si vara, impotriva temperaturilor ridicate. Produsele naturale promit insa mai mult de atat. Ele vin cu garantia protectiei mediului inconjurator. “Daca un constructor decide in favoarea produsului Thermo-Hanf®, va inceta inca din faza de montare a acestui material izolant sa polueze atmosfera cu circa 13 kg de CO2/mc. Bineinteles, materialele de izolare traditionale nu pot oferi un astfel de bilant”. Materialele de constructie naturale ofera o izolare termica la standarde inalte.

Zugraveala ecologica pe baza de celuloza, de exemplu, este cea mai simpla si economica vopsea naturala pentru peretii de interior. De altfel, a fost cea mai raspandita si cea mai folosita vopsea naturala pana in anii '60, cand au aparut vopselele sintetice. Liantii utilizati pentru aceste vopsele erau in general cleiurile din oase, amidonul sau pielea. Astazi, unii producatori folosesc ca liant celuloza metilica, ceea ce inseamna ca produsele rezultate sunt integral naturale, ecologice, susteneabile.

Premiere pentru Romania
Izolatia din fibre de canepa a intrat de curand in Romania. Produsul, recomandat pentru izolarea acoperisurilor, a peretilor si a pardoselii, se livreaza sub forma de saltele sau role. Orice locuinta poate fi izolata cu fibre de canepa, indiferent daca este construita sau in curs de construire. De asemenea, exista sisteme ecologice de izolare a fatadelor. Unul dintre acestea, termosistemul GUTEX, este compus dintr-o placa izolanta din fibre de lemn, unistratificata, omogena, si din elemente de tencuiala. Sistemul economiseste energie necesara pentru incalzirea pe timp de iarna si pentru racirea pe timp de vara. In plus, asigura protectie fonica si anti-incendiu. Produsul este disponibil intr-o varietate de forme a placilor. In ceea ce priveste montajul, acesta se face rapid si presupune costuri reduse..

Insa cel mai atipic mod de a izola o locuinta in acest moment este cu lana de oaie. “Fiecare cunoaste caracteristicile fantastice de izolare ale hainelor din lana. Aceste caracteristici pot fi utilizate acum si pentru izolarea caselor. Prin pieptanare, se fabrica straturi foarte subtiri de patura, care pot fi stivuite una peste cealalta, la inaltimea dorita. Consolidate mecanic, acestea devin o patura termoizolanta cu o capacitate mare de termoizolatie”, ne-au declarat reprezentantii companiei producatoare. Lana de oaie este foarte eficienta impotriva igrasiei. Prin structura speciala a fibrei, suprafata acesteia ramane mereu uscata, indiferent de umiditate (chiar si in conditiile in care continutul de umiditate a fibrelor ajunge pana la 25%).

Nume:
E-mail:
(obligatoriu)
(optional - nu va fi publicat)
Titlu:
(obligatoriu)
Comentariu:
Facebook Connect
1. planuri de case 15:09 | 3 Octombrie
arhipura
ARHIPURA va propune o selectie de case mai speciale decat se construieste/s-a construit in Romania.O asemea arhitectura economica si de buna calitate e posibila PLANURI DE CASE speciale http://arhipura.wordpress.com
 
... caramizile de calitatea I, II, sunt folosite pentru zidarie obisnuita, zidaria de rezistenta ( pereti, coloane, bolti), la construirea gurilor de vizitare si a camerelor de acces?

banner 300x120.jpg

Nu exista produse
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON
de la 54.00 RON
de la 0.00 RON
de la 8.15 EURO
de la 0.00 RON
de la 0.00 RON

patut.jpg

Scaun auto Britax Eclipse

 

 

reviste2 300x100.gif