Includerea balconului in spatiul de locuit: cum sa termini lucrarile in timp record

22 martie 2016 , 1906 afisari

Ca tot omul, in apropierea unei sarbatori importante, te-ai gandit sa faci o schimbare in locuinta. Includerea balconului in spatiul de locuit pare o idee foarte buna, dar ce te faci ca lucrarile dureaza prea mult si risti sa te prinda Pastele cu santierul in casa!

Citește si: Design spectaculos cu mozaic de sticlă

Solutia este sa apelezi la mesteri buni, carora sa stii exact ce sa le ceri, astfel incat treaba sa mearga repede.

Sa vedem intai ce implica o astfel de schimbare de structura. In primul rand, acest demers presupune eliminarea totala sau partiala a peretelui care separa balconul de incaperea pe care iti doresti sa o maresti – living, dormitor sau bucatarie. Daca vrei sa desfiintezi complet peretele care desparte cele doua spatii, trebuie sa te interesezi daca acesta face parte din structura de rezistenta a cladirii. Nu uita ca pentru a sparge peretele ai nevoie de autorizatie de la primarie.

O alta etapa importanta o constituie cea a hidro si termoizolarii balconului, ce include obligatoriu peretii, tavanul si pardoseala. Atentie! Daca aceasta actiune nu se realizeaza complet si corect (de exemplu, se omite izolarea tavanului sau a podelei), vor exista mereu probleme  gen igrasie.

Citește si: Cea mai buna hidroizolatie pentru terasa casei tale

O problema care poate aparea adesea este aceea a diferentei de nivel intre balcon si camera care urmeaza sa fie marita. In aceste conditii, este necesara turnarea unei sape in balcon, urmata de finisarea ei.

Turnarea sapei este de obicei actiunea care dureaza cel mai mult, din cauza timpului lent de uscare – cca 28 de zile, intarziind finalizarea lucrarii. Insa poti scapa de aceasta problema, daca ceri mesterului sa foloseasca o sapa grosiera cu uscare rapida.

Citește si: Placi decorative pentru baie care creeaza efectul „WOW”

Recomandarea noastra este Topcem, un produs special pentru prepararea șapelor cu consistență semiuscata, contracție controlata, cu priză normală și uscare rapidă, în doar 4 zile.

Cum se face?

Citește si: Includerea balconului in spatiul de locuit: cum sa termini lucrarile in timp record

Toate substraturile sunt adecvate ca suport pentru sapele realizate cu Topcem. Ai grija ca mesterul sa separe substratul de noua sapa, aplicand o folie de polietilena sau similar; in cazul existentei infiltratiilor ascensionale de umiditate prin capilaritate se pune pe vechiul suport o membrana hidroizolanta, peste care se va turna noua sapa.

In cazul realizarii sapelor in aderenta cu suportul, conlucrarea dintre sapa si suport se asigura prin intermediul unei amorse de aderenta.

Substratul existent din ciment, placi din piatra naturala sau placi ceramice va trebui sa fie uscat, rezistent la compresiune si tractiune, fara fisuri, lipsit de praf, parti friabile, uleiuri, vopsea, ceara sau urme de gips.

Sapa realizata cu Topcem suporta traficul pietonal usor după 12 ore. Gresia se poate monta dupa 24 ore, piatra naturala dupa doua zile, mocheta sau linoleumul dupa patru zile, in timp ce parchetul dupa sapte zile.

 

Comentarii

 • xcthbbf

  30 mai 2016 9:05

  3pte25 tfctiiinzryw, url=httpzmuoxfykyvwm.comzmuoxfykyvwmurl, link=httpulwcndobvfmg.comulwcndobvfmglink, httpbpvvqbfvipyp.com

  raspunde comentariului
 • ovidiu

  23 martie 2016 18:05

  da,am lucrat in italia cu multe produse de la mapei sant foarte bune. romanilor le convine ceva clasic si pe cunostinta lor. daca le spui cum trebuie facut,raspund ca nu trebuie sa tina o vesnicie

  raspunde comentariului

Newsletter