Utilizator nou

O destinatie noua pentru un apartament vechi

de Constantin Stefan , 15 septembrie 2009 , 122 afisari

Chiar daca destinatia finala este diferita de cea de locuinta permanenta, lucrarile de renovare sunt pana la urma aceleasi.

In cazul de fata este vorba de un apartament situat la parterul unei case vechi. Modificarile de structura facute au urmarit obtinerea unui spatiu care sa raspunda noilor necesitati, dar lucrarile de constructie si de renovare sunt tipice pentru un apartament vechi.

Vechiul living, cu o suprafata de 21 mp, a fost amenajat ca birou principal. Initial, el era divizat in doua zone de un glasvand. Lucrarile au inceput cu eliminarea acestuia. Peretii au fost curatati de finisaje si de tencuiala pana la suprafata de baza din caramida, iar vechiul parchet a fost eliminat impreuna cu baza din scandura. Cablurile electrice au fost introduse in tuburi rigide din plastic si au fost directionate atat pe pereti, cat si pe pardoseala. Pentru instalatia de incalzire au fost folosite conducte din cupru. Acestea au fost introduse intr-un strat izolant si au fost directionate spre locul de montaj al caloriferului.

Initial, vestibulul avea o suprafata de 2,5 mp aflandu-se la intrarea principala in apartament. Din aceasta mica incapere se trecea direct in prima zona a livingului. In planurile de renovare s-a decis ca aceasta prima zona a fostului living sa fie cedata vestibulului pentru a se putea amenaja un salon de asteptare.

Cele doua dormitoare au fost transformate in incaperi cu destinatii specifice unui sediu de firma. Dormitorul 1, cu o suprafata de 15,7 mp, a fost amenajat ca zona de discutii, iar al doilea dormitor, avand o suprafata de 8,7 mp, a fost transformat in birou.

Fisa tehnica a structurii initiale: apartament trei camere, semidecomandat, suprafata utila 62 mp, compus din living, doua dormitoare, vestibul, baie, bucatarie, camara, hol + trei balcoane cu suprafata totala de 6 mp.

Fisa tehnica a structurii finale: sediu de firma, semidecomandat, suprafata utila 66,5 mp, compus din patru birouri, vestibul, bucatarie, hol, toaleta + un balcon cu suprafata de 1,5 mp.

Comentarii

Newsletter