Utilizator nou

Placarea cu piatra naturala la exterior

de revista Domus Util , 12 iunie 2009 , 8733 afisari
Bucatile de roca naturala, brute sau finisate, pot fi o solutie ideala functional si estetic pentru lucrari de decorare a fatadelor cladirilor.
In cazul particular pe care il prezentam in continuare, proprietarii au optat pentru placarea fatadelor casei lor cu piatra de munte.
Casa a fost in prealabil izolata termic cu un strat de polistiren, iar pentru a pregati aplicarea bucatilor de piatra, peretii au fost tencuiti si consolidati cu plasa.

Etape de lucru

1. Consolidarea peretelui
Peste stratul de polistiren folosit pentru termoizolare s-a aplicat un strat de tencuiala, cu ajutorul unei gletiere, iar pentru o mai buna rezistenta a peretelui, s-a folosit o plasa.

2. Spalarea pietrei
Bucatile de piatra s-au sortat in functie de grosime, dupa care s-au spalat bine cu apa sub presiune, pentru a indeparta praful si impuritatile.

3. Pregatirea adezivului
Intr-un vas se face o compozitie de ciment si nisip, care trebuie apoi foarte bine amestecata, pana la omogenizare.

4. Aplicarea pietrei
Fiecare bucata de piatra este incarcata cu o cantitate suficienta de adeziv si se monteaza pe perete. Imbinarile se fac astfel incat ansamblul decorativ sa capete un aspect cat mai estetic.

5. Umplerea rosturilor
Dupa ce piatra a fost montata, se curata bine rosturile. Se prepara un amestec din ciment si nisip si se aplica apoi in spatiile dintre bucatile de piatra si se niveleaza.

Comentarii

Newsletter