Ce mobilă alegi pentru amenajarea unei camere mici

28 decembrie 2016 , 1429 afisari

Cu ajutorul unor trucuri simple, o cameră cu dimensiuni mici poate fi mobilată astfel încât să ai loc pentru toate activitățile tale zilnice, fără să te lovești mereu de colțul mesei sau să dai peste scaunele înghesuite într-un colț. 

Citește si: 5 moduri inedite in care poti utiliza cosurile

Este nevoie de ingeniozitate. Pentru amenajarea unei camere mici este într-adevăr nevoie de imaginație și de ingeniozitate – îți recomandăm deci să petreci o perioadă bună de timp în camera ce urmează a fi amenajată ca să pui la punct detalii precum câtă lumină naturală ai de-a lungul zilei, unde apune soarele și unde vei amplasa mobilierul.

Citește si: 8 idei indraznete pentru decorarea oualor de Paste

Utilizare optimă a spațiului. Producătorii de mobilier se întrec în găsirea unor soluții cât mai practice pentru ca utilizatorii finali ai produselor lor să utilizeze optim spațiul de care dispun. 

Citește si: Cum amenajezi o cameră în stil eclectic

Ce mobilă alegi. Pentru amenajarea unei camere mici, alege piese de mobilier rabatabile și cu spații mari pentru depozitarea hainelor de iarnă sau a altor obiecte pe care le folosești mai rar. Probabil îți plac fotoliile și canapele impozante, poate și o bibliotecă mare, însă acestea nu au ce căuta într-o cameră mică. Tot pentru a economisi spațiul, poți opta pentru etajere și piese de mobilier ce utilizează spațiul pe verticală.

Mobila pe roți. Ocazional, spre exemplu dacă ai mulți prieteni în vizită și ai nevoie de mai mult spațiu liber, poți crea colțuri libere extra dacă alegi pentru amenajarea unei camere mici obiecte de mobilier deplasabile, adică pe roți. Pot fi de la măsuța de cafea, până la canapea, fotolii sau masa pentru televizor.

Foto: IKEA

Citește si: Fii creativ: ce poți face din paleții reciclați

Comentarii

Newsletter