Martisor handmade: trandafir inrourat

01 martie 2016 , 442 afisari

Daca vreti ca in prima zi din martie sa impresionati o doamna sau o domnisoara cu un martisor elegant, Editura Casa propune un martisor handmade - trandafir inrourat, din cartea „Brose din materiale textile”, numarul 81, colectia Idei creative.

Citește si: DIY: 13 paturi pentru plante pe care poţi să le faci singur

Materiale:

O bucata rotunda de pasla albastru- inchis, ∅ 9 cm

Resturi de pasla mov-inchis, pentru frunze

Citește si: DIY: ornament cu vaze din oua

Margele de nisip transparente, albastre cu luciu argintiu

Margele de nisip transparente, mov

Ac de insirat margele

Citește si: DIY: decoratiuni pentru gradina cu tematica pascala

Ata de brodat

Lipici

Marimea brosei: circa 6 × 8 cm

Citește si: DIY: ghirlanda din flori proaspete

Etape de realizare:

Se croieste bucata rotunda de pasla in spirala, conform tiparului, dupa care se ruleaza strans inaintand din exterior spre interior, lipind straturile pe alocuri cu o picatura de lipici. Cerculetul din centru se lipeste in final sub baza florii, pentru a o masca.

Citește si: Decoratiune de Paste: Urechiatii

Dupa uscare se taie surplusul de material si se cos margelele cu luciu argintiu pe petale fara o ordine anume. De la o margea la alta, ata de cusut se trece prin interiorul materialului. Marginile petalelor se pot decora cu cusaturi folosind ata de brodat.

Se croiesc frunzele din pasla mov dupa tipar. Nervura frunzei se obtine cosand un sir de margele mov. Se iau 4 margele pe acul de insirat si se trece acul de pe fata materialului pe dos. Se trece acul pe fata la cea de-a doua margea, se trece din nou prin margele pana in capat, se iau alte 4 margele si tot asa, pana in varful frunzei. Se cos frunzele sub trandafir, apoi baza brosei pe dosul frunzelor.

Citește si: 15 elemente pe care le poti adauga la insula de bucatarie

Se poate confectiona si o brosa formata dintr-un buchet de trandafiri folosind 3 bucati de pasla de culori asortate avand ∅ 6 cm, iar pentru ornarea unei agrafe ondulate de par, trandafirul se croieste dintr-o bucata de pasla ∅ 5 cm.

Citește si: Obiceiuri care distrug mobilierul si alte suprafete din lemn

Material oferit de Editura Casa

Citește si: 5 idei creative de a obtine o banca sic pentru gradina

Comentarii

Newsletter