Martisor handmade: trandafir inrourat

01 martie 2016 , 541 afisari

Daca vreti ca in prima zi din martie sa impresionati o doamna sau o domnisoara cu un martisor elegant, Editura Casa propune un martisor handmade - trandafir inrourat, din cartea „Brose din materiale textile”, numarul 81, colectia Idei creative.

Citește si: 15 idei de a decora casa ieftin

Materiale:

O bucata rotunda de pasla albastru- inchis, ∅ 9 cm

Resturi de pasla mov-inchis, pentru frunze

Citește si: Ultra protecţie pentru suprafeţele din lemn! Lac lucios pe bază de apă cu 10 ani garanţie!

Margele de nisip transparente, albastre cu luciu argintiu

Margele de nisip transparente, mov

Ac de insirat margele

Citește si: Cum să faci rapid un aranjament frumos pentru o petrecere de seară

Ata de brodat

Lipici

Marimea brosei: circa 6 × 8 cm

Citește si: DIY: fluturi pestriţi

Etape de realizare:

Se croieste bucata rotunda de pasla in spirala, conform tiparului, dupa care se ruleaza strans inaintand din exterior spre interior, lipind straturile pe alocuri cu o picatura de lipici. Cerculetul din centru se lipeste in final sub baza florii, pentru a o masca.

Citește si: 7 sfaturi practice pentru casa ta

Dupa uscare se taie surplusul de material si se cos margelele cu luciu argintiu pe petale fara o ordine anume. De la o margea la alta, ata de cusut se trece prin interiorul materialului. Marginile petalelor se pot decora cu cusaturi folosind ata de brodat.

Se croiesc frunzele din pasla mov dupa tipar. Nervura frunzei se obtine cosand un sir de margele mov. Se iau 4 margele pe acul de insirat si se trece acul de pe fata materialului pe dos. Se trece acul pe fata la cea de-a doua margea, se trece din nou prin margele pana in capat, se iau alte 4 margele si tot asa, pana in varful frunzei. Se cos frunzele sub trandafir, apoi baza brosei pe dosul frunzelor.

Citește si: DIY: 13 paturi pentru plante pe care poţi să le faci singur

Se poate confectiona si o brosa formata dintr-un buchet de trandafiri folosind 3 bucati de pasla de culori asortate avand ∅ 6 cm, iar pentru ornarea unei agrafe ondulate de par, trandafirul se croieste dintr-o bucata de pasla ∅ 5 cm.

Citește si: DIY: ornament cu vaze din oua

Material oferit de Editura Casa

Citește si: DIY: decoratiuni pentru gradina cu tematica pascala

Comentarii

Newsletter