7 idei pentru sărbători frumoase în familie

19 decembrie 2016 , 792 afisari

Câteva idei la îndemână îți pot face sărbătorile mai frumoase și mai speciale. 

Citește si: 5 moduri inedite in care poti utiliza cosurile

1. Spațiu pentru platourile cu mâncare

Fii creativ: găsește locuri noi unde să organizezi un bufet suedez pentru invitați. Dacă ai o scară la îndemână, aceasta poate fi suportul perfect pentru farfuriile și paharele pline cu bunătăți. 

Citește si: 8 idei indraznete pentru decorarea oualor de Paste

2. Etichete pentru cadouri

Bricolajul este o minunată activitate recreativă. Din carton, sclipici și ață poți realiza imediat etichete personalizate pentru fiecare cadou în parte. În plus, poți să faci asta alături de cel mic. 

3. Șervețele de sezon

Pune pe mesele din această perioadă șervețele de sezon cu imprimeuri cu ilex, brazi sau reni - vor aduce un aer festiv.

Citește si: Cum amenajezi o cameră în stil eclectic

4. Împachetează cadourile

Cumpără hârtie colorată și împachetează cadourile cât mai diferit și, bineînțeles, nu uita să atașezi la fiecare etichetele lucrate manual. Sărbătorile sunt și despre bucuria despachetării unui cadou în dimineața de Crăciun!

Citește si: Fii creativ: ce poți face din paleții reciclați

5. Decorațiuni din lemn

Împodobește toată casa cu brăduți din lemn, realizați de meșterii artizani. Îi găsești la târgurile de Crăciun, atât de populare în această perioadă. Orice decorațiune, cât de mică poate ține locul unui brad natural. 

6. Băuturi speciale

Iarna, de sărbători, la noi se bea mult vin fiert, aromat cu coji de portocale, cuișoare și scorțișoară. Americanii și canadienii iubesc lichiorul de ouă, pe care l-au moștenit de la britanici, iar nordicii din Europa beau glogg-ul, tot un fel de vin fiert. 

Citește si: 10 idei creative: cum îți transformi garajul într-o extensie a casei

Ce ai zice dacă în acest an ai încerca ceva tradițional din Jamaica, în loc de vin fiert? Sorrel Punch este băutura cu care vei fi întâmpinat la masa de Crăciun în Jamaica. Este un cocktail alcoolic care conține în proporții variabile: rom, suc de lime, suc de ghimbir, zahăr, petale de hibiscus (sorrel - de unde și numele). Îl poți servi în pahare mari, alături de o felie subțire de măr și o stea de anason.

7. Calendarul de Advent

Calendarul de Advent începe din a patra duminică de dinainte de ziua Crăciunului și simbolizează așteptarea acestuia. Calendarul este alcătuit din mici buzunare sau cutii pe care sunt scrise zilele numărate până la Crăciun. Fiecare buzunar conține o mică surpriză pentru ziua respectivă.

Citește si: Cum exploatezi tot spațiul dintr-o cameră mică


Foto: Pinterest

Comentarii

Newsletter